Читај ми!

Јанковић: Политичке странке окупирале администрацију

Заштитник грађана Саша Јанковић рекао је да су политичке странке окупирале администрацију и да зато и даље нема деполитизације.

"Влада популизам, запошљава се велики број људи, дају им се мале плате, а са малим платама не траже се резултати рада и одговорност", рекао је Саша Јанковић у Нишу, наводећи да се грађани још увек заштитнику грађана жале на спорост администрације, преноси Танјуг.

Грађани се жале на потпуно бесмислене процедуре, због одговора администрације на који чекају месецима, годинама, на решења без образложења, рекао је Јанковић, који је учествовао на трибини на Правном факултету у Нишу о правима грађана у Србији.

Заштитник грађана је напоменуо да се системска решења за наведене проблеме у суштини знају и да је за та решења надлежно Министарство државне управе и локалне самоуправе.

Превише је стратегија, акционих планова, нових закона, подзаконских аката, администрација зна када не ради добро, а оно што недостаје је да администрација буде санкционисана када не ради добро, казао је Јанковић.

У администрацији, према његовим речима, треба да напредују квалитетни кадрови, а не партијски кадрови.

Да може боље показује податак да у 90 одсто поступака у којима је утврђена неправилност, државни органи и органи локалне самоуправе отклањају тај пропуст, навео је заштитник грађана.

Трибину на Правном факултету у Нишу организовала је студентска организација "Права студентска прича", а трибина је била отворена за студенте, професоре и грађане.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво