Читај ми!

Вучевић: СНС се не боји изласка на биралишта

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић каже да Српска напредна странка неће никог спречавати у намери да се у Новом Саду и раније изађе на биралишта и додаје да, за разлику од Демократске странке и Бојана Пајтића, СНС нема проблем да са тим да се избори распишу и пре предвиђеног рока.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић који је и председник Градског одбора СНС Нови Сад, рекао је новинарима да коалиционим партнерима поручује да уколико сматрају да треба да дође до превремених избора у Граду да СНС то неће спречавати, преноси Танјуг.

Наглашава да се напредњаци за разлику од Демократске странке не боје изласка на биралишта било када.

"Српска напредна странка нема лудачку жељу да довека буде на власти, као што смо чули како се Демократска странка хвали како би до последњег дана и сата била на власти", истиче Вучевић.

На питање новинара да прокоментарише то што је функционер Треће Србије, коалиционог партнера СНС у градској власти у Новом Саду, оптужио једну новинарку да ради за хрватску обавештају службу, Вучевић каже да апсолутно осуђује сваки говор мржње.

"Ако је нападнута новинарка, то најоштрије осуђујем и тражим да надлежни државни органи то испитају. Немам сазнања да ли је до тога дошло или не осим онога што сам видео у медијима. Посебно је осетљиво што је дошло, ако је дошло, до напада на новинара у вршењу своје професије", сматра Вучевић.

Додаје да најоштрије осуђује свако недолично понашање и сматра да треба да буде санкционисано и јавном осудом и у смислу законске регулативе.

Вучевић каже да му последњих дана многи новинари и представници одређених удружења постављају питања о функционисању владајуће коалиције у Новом Саду, а на то питање одговара да Српска напредна странка неће бити ни у чијем муљу и да неће бити ничији талац.

"Коалицију неће дефинисати ни моји уважени пријатељи из синдиката, ни уважена друштва новинара, ни представници медија уз дужно поштовање новинарима. Коалицију чине политичке странке и организације које имају представнике у скупштини града и само ће се тамо разговарати о колацији", истиче Вучевић.

Председник новосадских напредњака наглашава да је "свима јасно да сви ови напади нису усмерени на Трећу Србију, већ на Српску напредну странку, на градоначелника и на премијера Александра Вучића", што ће, како каже, бити јасно када се види како ће "све даље наставити да се развија".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво