Читај ми!

Линта: Лицемерне изјаве хрватског премијера

Председник Коалиције удружења избеглица Миодраг Линта оценио је као безобзирне и лицемерне изјаве хрватског премијера Зорана Милановића да одлука о повратку Војислава Шешеља у хашки притвор није удар на српског премијера Александра Вучића и да Србија треба да покаже да ли је права демократија.

Наведене изјаве су наставак хрватске политике да се Србија на челу с премијером Вучићем прикаже у што лошијем светлу и да се онемогући њен напредак ка Европској унији. Јасно је као дан да Хрватској не одговора политика економских реформи који спроводи Влада премијера Вучића, а чији је циљ стварање јаке и стабилне Србије, оцењује Линта у свом саопштењу, преноси Танјуг.

Председник Коалиције удружења избеглица позвао је Милановића да његова влада, уместо што неосновано напада Србију, коначно испоштује обавезе из Уговора о приступању, који је Хрватска потписала са Европском унијом новембра 2011. године.

Наведене обавезе се, подсетио је Линта, између осталог односе на кажњавање ратних злочинаца и побољшање положаја Срба у Хрватској.

Према његовим речима, данашња Хрватска је једина чланица Европске уније у којој се масовно крше људска права једног народа, у овом случају Срба, и у којој се ратни злочинци славе као национални хероји.

Последњи пример јесте јучерашња скандалозна одлука загребачког жупанијског суда да укине истражни затвор ратном злочинцу Бранимиру Главашу и пусти га на слободу, истакао је Линта.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво