Читај ми!

Вулин: Желимо најбоље односе са Хрватском

Србија са Хрватском жели најбоље могуће добросуседске односе, а Зорану Милановићу свако добро, рекао је министар за рад Александар Вулин који је хрватског премијера позвао да превлада своју сујету, дође у Београд и овде каже све шта мисли о Србима и Србији.

Вулин је поручио Милановићу да решење свих проблема Хрватске није у томе да говори против Србије, већ у реформама и одржавању добросуседских односа за осталим земљама у региону.

Реагујући на Милановићеву изјаву о захтеву ЗЗалбеног већа Хашког трибунала да се лидер радикала Војислав Шешељ врати у притворску јединицу тог суда, Вулин је хрватског премијера подсетио да његов српски колега Александар Вучић нема проблем да дође у Хрватску и каже шта мисли.

"Дођите код нас, упознајте 250.000 протераних из Олује", казао је Вулин новинарима у Јабуци код Панчева.

Објасните тим протераним Србима, казао је, да они нису Хрватску напустили из економских разлога, већ да су бежали пред јамом и усташким генералом, бившим хашким оптужеником Антом Готовином, кога, како је рекао, Милановић назива "анђелом".

"Дођите, објасните им и обиђите неки нашс гроб, ми ћемо вас разумети, умемо да праштамо, дођите и занемарите своју сујету и немојте тако лоше говорити о Србији, Србија вам није непријатељ", поручио је Вулин.

Вулин је приметио и да кад год неко у Храватској изгуби изборе он прво помисли да му се то догодило јер није довољно гласно критиковао Србију или није довољно лоше говорио о Србији и Србима.

"Није, господине Милановићу, изборе сте изгубили јер вам је економска ситуација лоша, зато што вам се банкарски систем распао, зато што имате превише незапослених, нисте изгубили изборе зато што нисте довољно лоше говорили о Србији", навео је министар.

Он је хрватском премијеру поручио и да проблеме у Хрватској неће решити критиковањем Срба и Србије, те да неће постати ни бољи човек ни бољи политичар тако што ће се на Србију бацати камењем.

Вулин је казао да је актуелној власти жао што Милановић "није успео да савлада своју сујету" и дође у Београд на самит који је у децембру одржан са кинеским премијером.

"Ми му (Милановићу) желимо свако добро, да Хрватска напредује, она је наш сусед и желимо најбоље могуће односе", рекао је и додао да би Милановић, да би победио на неким будућим изборима морао да ради оно што се у Србији ради.

"Он је изгубио изборе јер нема храбрости да спроведе реформе које ми спроводимо, изгубио је изборе зато што нема храбрости да се понаша као што се понаша наш председник владе - а то је да покуша да одржи најбоље могуће односе са свима у региону, а не да покушава да се свађа са свима и своју сујету ставља испред интереса сопствене државе", рекао је Вулин.

Милановић је изјавио јуче да одлука Хашког трибунала да Шешељ мора да се врати у Хаг неће дестабилизовати регион и да је несхватљива изјава српских функционера да је то удар на премијера Србије Александра Вучића.

"Хрватску сигурно неће дестабилизовати, ако је Хрватска уопште део региона, а Србија ће сада показати да ли је права демократија или заиста зависи о таквим хировима", рекао је Милановић.

 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво