Читај ми!

Столтенберг: Поштујемо одлуку Србије да не уђе у НАТО

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је да НАТО не приморава ниједну земљу, па ни Србију, да се придружи Савезу и да је задовољан досадашњом војном сарадњом.

Јенс Столтенберг је у интервјуу за Глас Америке рекао да се досадашњи партнерски однос са Србијом показао као веома добар, преноси Танјуг.

"Ја поштујем одлуку Србије (да не уђе у НАТО)", рекао је Столтенберг. 

Генерални секретар је истакао да ниједна чланица НАТО-а у историји те организације није силом ушла у Алијансу и да свака земља сама одлучује о томе ко ће јој бити савезници.

Столтенберг је, одговарајући на питање о растућем утицају Русије на Западном Балкану, приметио да је реч о веома разноликом региону.

"Изузетно је важно подвући да су земље у региону Западног Балкана веома различите. Неке од њих као што су Словенија, Хрватска и Албанија су већ чланице Савеза. Друге су успоставиле партнерство са НАТО-ом. Ми се не бавимо приморавањем држава да приступе Алијанси. Оне које то желе су добродошле. Оне које то не желе могу да успоставе партнерске односе. НАТО поштује пуни интегритет и суверенитет сваке земље", поручио је генерални секретар Алијансе.

Током разговора за Глас Америке, Столтенберг се присетио да је као син норвешког дипломате провео део детињства у Београду и да му је то остало у пријатној успомени.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво