Читај ми!

Николић: Србија очекује подршку Италије

Србији је веома важно да што пре отпочне отварање преговарачких поглавља са Европском унијом, и у томе очекује подршку Италије, изјавио је председник Србије Томислав Николић током сусрета са шефом италијанске дипломатије Паолом Ђентилонијем.

"Србија се већ 15 година налази на путу евроинтеграција, много тога смо учинили и зато нам је сада јако важно да се што пре отпочне са отварањем поглавља, како би грађани наше земље могли да виде чему воде тешке мере које предузимамо и које трпимо и како би било јасно да све што радимо чинимо у циљу омогућавања бољих услова живота за све грађане Републике Србије, у чему очекујемо помоћ и подршку Италије", рекао је Николић, преноси Танјуг.

Истакао је, како је саопштила председникова служба са сарадњу с медијима, да би економске мере које Србија предузима требало свима да покажу нашу одлучност да консолидујемо наше финансије, као и да је пут евроинтеграција сада неповратно у агенди наше спољне политике.

"Србија је сада модерна и уређена земља која много тога може да пружи инвеститорима, и сигуран сам да се ниједан инвеститор из Италије није покајао што је уложио у нашу привреду", рекао је председник Николић.

Министар Ђентилони је рекао да добри економски односи између Србије и Италије иза себе имају и добре политичке односе, што ће бити потврђено и у наредном периоду, наводи се у саопштењу.

Већ 25. маја, како се додаје, у посету Србији долази нови председник Италије, а до лета ће бити одржан и међудржавни самит влада наших земаља.

Ђентилони је Србију оценио као стабилну земљу која охрабрује стране инвестиције и додао да Италија благонаклоно гледа на све мере које Србија предузима у циљу оснажења својих финансија, јер ће се то позитивно осликати на ниво нових инвестиција у српску привреду.

Шеф италијанске дипломатије је рекао да ускоро очекује позитивне помаке на путу евроинтеграција Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво