Читај ми!

Костић: Трагови страха мартовског погрома и даље видљиви

Председник општине Грачаница Владета Костић поручио је на годишњицу мартовског погрома да се пре 11 година на данашњи дан догодио највећи прогон становништва савремене европске историје.

Костић је истакао да српски народ на Косову никада неће заборавити невино страдале током вишедневног насиља 2004. године, преноси Танјуг.

"И данас су видљиви трагови страха који је мартовски погром унео у живот Срба на Косову и оставио снажан печат на наше породице и свакодневни живот", рекао је Костић, наведено је у саопштењу општине Грачаница.

Иако је сада ситуација по безбедност боља, стихија која нас је све задесила пре 11 година никога не оставља равнодушним, истакао је он.

Костић је подсетио да је све око Грачанице тада било мета уништавања, а да је Грачаница тада, као и данас остала симбол опстанка и борбе за бољи живот свих који овде упркос свему опстају.

"Никада нећемо заборавити страдале, никада нећемо заборавити уништавања наше духовности и културе, али морамо црпити снагу да се обнављамо и наставимо даље за добробит наше деце и свих нас", нагласио је председник општине Грачаница.

Све што тражимо је једнакост у праву на безбедност, на економски развој, у праву на опстанак и повратак прогнаних, указао је Костић и још једном позвао на одговорност све оне који су изазвали, организовали и спровели мартовски погром.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије