Читај ми!

Јерков: Учинићу све да буде седнице Скупштине о просвети

Посланица Демократске странке Александра Јерков рекла је да ће учинити све да сакупи довољан број потписа како би се у Скупштини Србије одржала седница о стању у просвети и материјалном положају запослених.

Како се наводи у саопштењу ДС-а, Александра Јерков је примила захтев два синдиката просвете - Уније синдиката просветних радника Србије и Синдиката радника у просвети да се одржи седница Скупштине о "понижавајућој ситуацији у коју је Влада Србије ставила просветне раднике".

"Нико ко је изабран од стране народа, нема право да остане нем и да игнорише захтеве људи који обављају један од најважнијих послова у нашој држави", рекла је посланица, преноси Бета.

Јерков ја истакла да је несхватљиво да Скупштина у истом дану у којем додели 200 милиона динара "Србијагасу" и 300 милиона евра "Ер Србији", одлучи да нема 23 милиона евра да плате просветних радника буду "макар на републичком просеку".

"Влада Србије се петомесечним игнорисањем наставника руга средњем слоју, образованим људима и образовању, а на посланицима у Скупштини Србије је да буду бољи од лоше Владе и да никада не забораве ко их је изабрао на места на којима су", рекла је Јерков.

Представници два синдиката протестују данас у Београду. Они од министра просвете Срђана Вербића захтевају да пре исплате другог дела зараде за фебруар омогући синдикатима да потпишу Посебан колективни уговор, и да повуче допис Министарства о смањењу плата наставницима који штрајкују скраћењем часова. Траже и додатне гранције Министарства да би потписали Споразум о прекиду штрајка.

Два просветна синдиката од 17. новембра прошле године штрајкују скраћењем часова на 30 минута.

Друга два репрезентативна синдиката - Синдикат образовања Србије и Грански синдикат просветних радника "Независност", потписали су раније посебан колективни уговор и прекинули штрајк у којем су претходно учествовали.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије