Читај ми!

Давенпорт: Скрининг се завршава 25. марта

Србија и Европска комисија ће 25. марта завршити прву фазу преговора о приступању ЕУ – скрининг, односно аналитички преглед усклађености правног оквира са ЕУ, изјавио је шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт.

Мајкл Давенпорт је оценио да је преговарачки тим Србије током скрининга показао "задивљујућу посвећеност и професионалност" и додао да је сада на земљама чланицама да процене испуњеност услова односно стандарда ЕУ и донесу одлуку о отварању поглавља, преноси Бета.

"Надамо се и да ће прво поглавље бити отворено током ове године", изјавио је Давенпорт на Сајму пројеката ЕУ под називом "ЕУ и Србија на делу", на којем је представљено око 60 пројеката из 15 сектора финансираних средствима ЕУ.

Ипак, шеф делегације ЕУ у Србји је указао како на путу наше државе ка ЕУ има још доста посла.

Сајам пројеката се одржава у београдском Мискер хаусу у организацији Делегације ЕУ у Србији, ЕУ Инфо центра и Канцеларије за европске интеграције, уз присуство великог броја корисника помоћи, медија из целе Србије и земаља ЕУ, представника дипломатског кора и Владе Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије