Читај ми!

Наставиће се састанак Пајтића, Чанка и Пастора

Покрајински одбор Демократске странке за Војводину саопштио је да је данашњи састанак лидера владајуће коалиције у Војводини, председника ДС-a Бојана Пајтића, лидера ЛСВ-a Ненада Чанка и СВМ-a Иштвана Пастора био конструктиван и да ће се наставити.

Покрајински одбор демократа навео је да је данашњи разговор протекао у конструктивном и пријатељском тону, те да је постигнута сагласност да се разговори наставе, јавља Танјуг.

О термину наставка разговора јавост ће бити накнадно обавештена, наведено је саопштењу војвођанског одбора демократа. 

Данашњи састанак Пајтића, Чанка и Пастора одржан је у Новом Саду, у седишту покрајинског одбора ДС-a. То је био трећи по реду састанак водећих људи странака којe чине владајућу коалицију у Војводини, а тема разговора су односи унутар те коалиције.

Први састанак иницирао је Чанак и он је одржан у седишту ЛСВ-a у Новом Саду, а уочи њега било је много тензија унутар владајуће коалиције у Војводини, посебно на релацији ЛСВ-СВМ, подсећа Танјуг.

Сукоб између те две странке добио је максимално на интензитету након што је са места директора јавног предузећа "Војводинашуме" Марту Такач, која је кадар СВМ-а, покрајинска влада сменила на предлог покрајинског секретара за пољопривреду, иначе потпредседника ЛСВ-а Бранислава Богарошког.

Тај састанак је трајао пуна четири сата, а медијима је након њега подељено штуро саопштење којим се јавност у једној реченици обавештава да је отворен низ питања и да ће разговори бити настављени.

Други састанак одржан је пре две недеље у Суботици, а домаћин је био СВМ, а и тада након састанка, актери медијима нису давали изјаве, већ је такође подељено саопштење.

Како је Танјугу уочи почетка данашњег састанка речено у покрајинском одбору ДС-а, ни након вечерашњих разговора нико од лидера три странке неће давати изјаве медијима, већ ће новинарима опет бити прослеђено саопштење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије