Читај ми!

Бајатовић: СПС ускоро препознатљив политички фактор у Новом Саду

Председник Покрајинског одбора Социјалистичке партије Србије Душан Бајатовић каже да је новосадска организација СПС-а направила велики помак и указује да ће СПС бити препознатиљив политички фактор у том граду. Нови председник Градског одбора СПС-а у Новом Саду је досадашњи секретар Покрајинског одбора социјалиста Слободан Цветковић, одлучено је вечерас на Изборној скупштини тог одбора.

Слободан Цветковић је на функцију председника Градског одбора СПС-а у Новом Саду једногласно изабран на Изборној конфренцији тог одбора, преноси Танјуг.

По завршетку конференције, Цветковић је рекао да новосадске социјалисте очекује много посла и рада с обзиром да је предизборна година и да странка жели да оствари значајан изборни разултат на локалним и покрајинским изборима.

"У будуће ћемо много више бити окренути чланству и његовом проширењу, за разлику од претходног састава Градског одбора који се сувише бавио собом и унутарстраначким питањима", прецизирао је Цветковић.

Додао је да нови Градски одбор СПС-а има 91 члана и да је у многоме измењена струкутра чланства.

"Сада се у Градском одбору налази нешто више младих, а и полна заступљеност је много равноправнија него што је то било раније", рекао је нови шеф новосадских социјалиста.

На изборној скупштини поред избора Цветковића, који је на тој функцији заменио смењеног Синишу Севића, изабрана су и три потредседника, Извршни одбор Градског одбора и секретар Извршног одбора Градског одбора.

Председник Покрајинског одбора Социјалистичке партије Србије Душан Бајатовић је на седници Изборне конференције рекао да СПС у Новом Саду има потпуно нову организацију.

"Из основа ће се променити наш начин и метод рада и бићемо препознатљив политички фактор у Новом Саду", рекао је Бајатовић.

Бајатовић је нагласио да је презадовољан што је новосадски одбор те странке сачињен од изузетно младих људи и великог броја припадница лепшег пола.

"Желимо да СПС буде препознатљив у граду, а како нам је план да на предстојећим покрајинским изборима освојимо најмање 20 одсто гласова, жеља нам је да то постигнемо са ваљаним кадровима који од вечерас ступају на сцену", рекао је Бајатовић.

Оценио је да ће на сутрашњој седници Скупштине града Новог Сада СПС дефинитивно потврдити партнерски однос са владајућом коалицијом у Новом Саду.

"Коалициони договор није склопљен са појединцима, већ са странком и ја сам пресрећан што су сви коалициони партнери потврдили да желе да сарађују са СПС-ом" истакао је Бајатовић.

Председник војвођанских социјалиста је најавио да ће у наредне две недеље СПС завршити формирање изборних штабова у свим општинама на територији Војводине јер је то, како је рекао, неопходно пошто су покрајински избори све ближи.

Потпедседик СПС-а Жарко Обрадовић такође сматра да Изборна конференција представља почетак нове аквитности СПС-а у Новом Саду.

"Ово је припрема за нови посао који нас чека не само унутар владајуће коалиције у граду, већ и за припреме за нове изборе који су пред нама", рекао је Обрадовић.

Жарко Обрадовић је додао да се СПС увек залагао за лепши и бољи Нови Сад и за боље услове живота његових грађана а да ће се то чинити и убудуће.

Изборној конференцији Градског одбора СПС, као гости, присуствовали су представници коалиционих партнера на градском нивоу- СНС-а, Јединствене Србије, ПУПС-а и Треће Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара