Читај ми!

Вулин: Милошевићеви непријатељи били су непријатељи Србије

На гроб бившег председника Србије и СРЈ Слободана Милошевића у Пожаревцу поштоваоци његовог лика и дела положили су цвеће. Међу њима су били лидери Покрета социјалиста Александар Вулин, Српске радикалне странке Војислав Шешељ, као и функционер Социјалистичке партије Србије Милутин Мркоњић. Вулин је истакао да је сваки Милошевићев непријатељ био и непријатељ Србије.

Почаст Милошевићу су одали и грађани из разних крајева Србије и делегације његовог родног Пожаревца, а политичари су одвојено одали почаст Милошевићу, преноси Танјуг.

Вулин, који је и министар у Влади Србије, после одавања почасти поручио је да Србија није заборавила свог првог демократски изабраног председника.

Рекао је и да народ у демократији не може да погреши и да "каква год да је одлука народа, то је одлука бога".

Вулин је, како преноси Блиц, навео и да је Милошевић грешио приликом избора пријатеља и сарадника, "али су непријатељи њега непогрешиво бирали".

"Сваки његов непријатељ био је и непријатељ Србије", истакао је Вулин, који је био у друштву бившег функционера СПС-а Милорада Вучелића.

Милутин Мркоњић, који свакога 11. марта долази на Милошевићев гроб, поново се заложио да се омогући повратак у Србију његовој удовици и сину – Мири и Марку Милошевићу.

Рекао је новинарима да људи из врха државе који су били Милошевићеви сарадници треба да створе услове да се врати његова породица у земљу и да може напокон да дође на гроб у Пожаревац.

Према његовим речима, то јесте обавеза државе и грађана према делу и лику Слободана Милошевића, а на томе, како је навео, "инсистирамо ја и СПС".

Шешељ, који је први пут био на Милошевићевом гробу, рекао је да је у Пожаревцу данас требало да буде цео државни врх "јер је Милошевић убијен зато што је бранио српске националне интересе".

"Ми смо у Хагу били саборци и пријатељи и потресен сам јер је срамота за Србију да се једном хашком јунаку не одају државне почасти, а одају се криминалцима и мафијашима, издајницима попут Зорана Ђинђића", рекао је Шешељ, саопштио је СРС.

Лидер радикала је рекао и да Ђинђићев гроб у Алеји великана у Београду неће посетити, али да се врло лако може десити да сутра тамо пошаље свог заменика Немању Шаровића са глоговим колцем.

Шешељ је навео и да су радикали са Милошевићем "били и у фазама и политичких сукоба и политичке сарадње", додавши да су он и Милошевић у Хагу "заиста постали искрени пријатељи" и да је поносан на то пријатељство.

Делегацију Пожаревца која је положила венце на Милошевић гроб предводили су градоначелник Миомир Илић и председник Градског одбора СПС-а Слободан Јовић.

Милошевић је умро на данашњи дан пре девет година. У притворској јединици Хашког трибунала био је оптужен за најтеже злочине у БиХ, Хрватској и на Косову и Метохији.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије