Читај ми!

Пајтић: СНС отвара инвестиције које је довеo ДС

Српска напредна странка, односно њена влада, није успела да привуче никог да уложи не само у Суботицу него практично nи у Србију, а све што отварају су инвестиције које је довела влада Демократске странке, изјавио је лидер ДС-а Бојан Пајтић.

Бојан Пајтић је у изјави новинарима пред вечерашњу трибину у Суботици оценио као "драматичан податак" да у последње три године просечно стране инвестиције износе 80 евра по глави становника годишње, преноси Танјуг.

"То је изузетно мало и то не може донети никакав бољитак и никакав напредак нашој привреди", сматра Пајтић.

Оценио је да је ситуација у Суботици "права парадигма" тога како је изгледала Србија када је Демократска странка имала одговорност, а како изгледа када је има Српска напредна странка .

"За време Демократске странке у Суботицу су стигле међународне компаније изузетног угледа, као што је 'Континентал', 'Сименс', 'Сваровски', 'Норма', 'Дункер' и друге компаније које запошљавају неколико хиљада људи, а за време Српске напредне странке није дошла ни једна нова инвестиција", тврди Пајтић.

Контролна улога владе у сенци

Говорећи о влади у сенци, на чијем челу се налази, лидер ДС-a је рекао да ће она имати и контролну и креативну функцију, где ће се контролна функција односити na поступке републичке Владе, за коју је оценио да "ресурсе распродаје тајним уговорима" и да се "непрестано задужује".

"“Довољно је поновити податак да се од 2000. до 2012. просечно Србија задуживала три евра по секунди, а откако је Српска напредна странка дошла на власт, задужује се 195 евра по секунди. Када се те две чињенице упореде, видимо колико је драматично стање и колико је непознавање и неспособност актуелне републичке Владе", рекао је Пајтић.

Додао је да ће влада у сенци имати обавезу да предлаже решења како да се изађе из кризе.

"Ми волимо ову земљу, ми јесмо опозиција Влади, нисмо опозиција Србији. Желимо управо супротно - да кроз креативни допринос решавању проблема заиста учинимо све да и са позиције опозиције побољшамо ситуацију у Србији", рекао је лидер демократа.

Упитан о преговорима са коалиционим партнерима на покрајинском нивоу, Ненадом Чанком и Иштваном Пастором, Пајтић је рекао како верује да ће веома брзо окончати разговоре.

"Напомињем још једном да нама политички противник нису нити могу бити наши коалициони партнери. Управо супротно - желимо да са њима сарађујемо у интересу грађана покрајине, а наши политички противници јесу они људи и оне политичке снаге које у овом тренутку чине режим у Србији, који не знају где Србију воде и против којих се боримо политичким средствима", рекао је Пајтић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара