Читај ми!

Јахјага опет одбила разговор за српске медије

Косовска председница Атифете Јахјага по други пут одбила да прими новинаре српских медија на договорени интервју. Новинарска удружења оценила су да је то "скандалозан поступак" и "још један покушај понижавања српске медијске заједнице".

Удружење новинара Србије (УНС) И Друштво новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) су у заједничком саопштењу навели да је кабинет председнице позвао све новинаре на интервјуу, али је сат и по пре разговора одлучено да прими само "одабране новинаре", преноси Бета.

Део новинара који су са севера Косова кренули на заказани интервју, о отказивању су сазнали на путу до Приштине, док је већој групи српских новинара која је већ била испред кабинета председнице Косова, речено да се интервју одлаже.

УНС и ДНКиМ су навели да су и раније критиковали канцеларију косовске председнице због лошег односа према српским медијима, због чега је та институција на другом месту листе "Црни божур", на којој су институције које имају непрофесионалан однос према медијима и које крше Закон о употреби језика.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се