Читај ми!

Божовић изнео предлоге за страначки програм ДС-а

Председник Градског одбора ДС-а Балша Божовић изнео је своје предлоге за нови страначки програм, у чијем су фокусу подстицање малих и средњих предузећа, као и рационално коришћење средстава од задуживања. Додаје да ДС мора постати јак центар знања и стратегије.

Балша Божовић је уочи сутрашње седнице Главног одбора ДС-а, рекао да своје предлоге износи зато што се "данас јавно, демократским процесом", кандидују идеје за нову платформу те странке која, како каже, остаје лево од центра, само је питање како и колико лево, преноси Танјуг.

Божовић наводи да ће прве конкретне мере у његовом предлогу бити максимално подстицање малих и средњих предузећа кроз помоћ, пореске стимулансе, укидање такси и намета.

Такође, истиче законско обавезивање државе да се средства од задуживања користе искључиво за инвестирање у пројекте одрживог развоја, а не као до сада, на пропала јавна предузећа, наводи се у саопштењу странке.

Додаје да је међу конкретним мерама и интензивирање запошљавања младих, укидање мера смањења плата и пензија, увођење платних разреда, максимална рационализација државне управе и јавног сектора.

Његови предлози су, каже, проистекли из потребе да се у Србији нешто промени "јер је она данас успешна и стабилна само у речима Александра Вучића, док се, заправо, све у њој распада: и болнице и школе и путеви, али и оне вредности које су некада биле темељ нашег друштва".

Према његовим речима, ДС мора постати јак центар знања и стратегије јер се у Србији ништа неће променити док год је воде људи са "купљеним дипломама и приученим мастерима".

Божовић ће своје предлоге представити Политичком савету и радној групи за израду нацрта програма Демократске странке.

У саопштењу се наводи да је ДС пре три месеца усвојила Правилник о изради програма који подразумева широку дебату и кандидовање идеја о којима ће, најпре, одлучивати ранда група за израду програма, а након тога, и чланство ДС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се