Читај ми!

Вучић са амбасадорима Холандије и Норвешке

Премијер Србије Александар Вучић састао се са холандским амбасадором Лораном Луисом Стоквисом и са амбасадором Норвешке Нилсом Рагнаром Камсвогом.

Премијер Србије Александар Вучић примио је амбасадора Холандије Лорана Луиса Стоквиса и информисао га о политичкој и економској ситуацији у Србији и реформским мерама Владе у циљу економског опоравка.

Амбасадор Стоквис је истакао да Влада Холандије пружа подршку европским интеграцијама Србије и спровођењу економских реформи и истовремено подржао потписивање аранжмана са ММФ-ом, преноси Танјуг.

Стоквис је нагласио да је Холандија спремна да са Србијом подели искуства у контроли водних токова и регулисању водних система, како се не би поновиле прошлогодишње катастрофалне поплаве, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу с медијима.

Током сусрета разговарало се и о примени холандских искустава у диверзификацији извора енергије, посебно кроз веће коришћење обновљивих извора енергије.

Указано је и на велике могућности у сарадњи Србије и Холандије у области пољоприведе и ИТ сектора.

Вучић је разговарао и са амбасадором Норвешке Нилсом Рагнаром Камсвогом о могућностима за повећање обима економске сарадње Србије и Норвешке, посебно у области енергетике.

Премијер Вучић је позвао норвешке компаније да повећају присуство на тржишту Србије, док је Камсвог истакао је да би за норвешке компаније, које желе да улажу у Србији, велика предност била стручна оспособљеност и искуство српских радника.

Вучић је обавестио норвешког амбасадора о економској ситуацији у Србији и реформским мерама ради опоравка привреде Србије.

Норвески амбасадор је честитао Влади Србије на постигнутом аранжману са ММФ-ом.

Вучић је прихватио позив норвешке Владе да у јуну учествује на "Осло Форуму", који сваке године окупља државнике и експерте како би допринели спречавању конфликата широм света.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара