Читај ми!

Скупштина о кадровским решењима

Посланици Скупштине Србије разматрали су кадровске одлуке Високог савета судства и збирне листе кандидата за избор чланова Националног савета за високо образовање.

15.40 - Завршетак расправе о кандидатима за Национални савет за високо образовање обележила је полемика посланика СНС-а и Нове странке.

10.00 - Седница Скупштине почела посланичким питањима

Народни посланици разматрали су предлоге одлука о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, а које је поднео Високи савет судства, преноси Танјуг.

Посланици су раматрали и збирну листа кандидата за избор чланова Националног савета за високо образовање, коју је поднео скупштинки Одбор за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво.

На дневном реду биле су и измене и допуне Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Скупштине Србије које су поднеле посланичке групе Српске напредне странке, Јединствене Србије, Демократске странке и Нове Србије.

За судије Првог основног суда у Београду предложено је 12 судија, а у образложењу се наводи да је Комисија за избор судија обавила разговор са кандидатима који су поднели пријаву на оглас за избор судија.

Високи савет судства утврдио је који кандидати испуњавају све критеријуме и мерила за избор судија.

Такође, предложено је да се за судије Основних судова у Крагујевцу, Ивањици, Новом Пазару и Сјеници изабере укупно 16 судија, односно у Основним судовима у Мајданпеку, Пироту и Неготину укупно седам.

Високи савет судства је за све кандидате прибавио мишљења о стручности, оспособљености и достојности за обављање судијске функције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се