Читај ми!

СДС: Мере штедње само одлажу банкрот Србије

Потпредседник СДС-а Марко Ђуришић сматра да мере штедње које влада промовише као реформу само одлажу банкрот Србије.

Ђуришић је у Крагујевцу, на страначкој конференцији за новинаре, оценио да главни циљ Владе Србије треба да буде повећање страних инвестиција, које су, како каже, за три године актуелне владе, на рекордно ниском нивоу, преноси Танјуг.

Наглашава да без страних инвестиција нема привредног раста, без ког нема ни економског опоравка.

"СДС сматра да постоји читав низ мера које влада треба да уради, од укидања парафискалних намета, смањења броја агенција и државних тела које се баве стимулисањем и промовисањем Србије и њене привреде. Такође, јачање институција, пре свега судства, јер без независног судства нема ни страних инвеситција", наводи Ђуришић.

Додаје да страни инвеститори гледају на који начин ће њихов интерес бити заштићен.

Према његовим речима, и Народна банка треба активније да се укључи у подстицај развоја.

"Постоје велике количине динарских средстава које Народна банка има, пошто је куповала динаре на тржишту бранећи курс, и сматрамо да постоји велика могућност да се отвори велико кредитно тржиште у динарским кредитима, који могу да буду знатно јефтинији него што су то данас, а то би подстакло нов инвестициони циклус", сматра Ђуршић.

Портпарол странке Константин Самофалов истиче да СДС тражи од владе да се одблокирају средства за велике, договорене пројекте за које су обезбеђена средства за научну, образовну и здравствену инфраструктуру.

Ђуришић и Самофалом су најавили да ће у Крагујевцу и Рачи разговарати са представницима локалних одбора и грађанима.

Наводе да ће СДС у наредних месец и по дана имати изборе за страначку организацију, у више од 40 општинских и градских одбора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара