Читај ми!

Оптужницу против Момира Стојановића подигао Еулекс

Налог за хапшење Момира Стојановића издали су тужиоци Еулекса из Специјалног тужилаштва Косова и предата је Интерполу преко Унмика, каже портпарол Еулекса Беса Доми.

Оптужницу против посланика СНС-а и генерала Момира Стојановића подигао је Еулекс и резултат је истраге вођене о злочинима почињеним у селима Меје и Оризе и местима у пределу Река е Кече у општини Ђаковица, рекла је портпарол Еулекса Беса Доми.

"Налог за хапшење издали су тужиоци Еулекса из Специјалног тужилаштва Косова и предата је интерполу преко УНМИК-а", рекла је Доми за агенцију Бета.

У саопштењу Еулекса од 24. априла 2013. године каже се да су тужиоци Еулекса из Специјалног тужилаштва Косова инцирали истрагу о ратним злочинима у општини Ђаковица 27. и 28. априла 1999. године, који укључују села Меје, Оризе и друга села са подручја Река е Кече.

Тужиоци су до сада идентификовали двадесетак осумњичених који могу бити субјект оптужнице за ратне злочине против цивилног становништва, укључујући и убиства 372 Албанца, током напада на цивиле који су подвргнути тортури, нељудском третману, великој патњи, удаљавању и расељавању, одузимању имовине и пљачки, што је оправдано војним потребама.

Већина жртава пронађена је у масовној гробници у Батајници, каже се у том саопштењу Еулекса.

Масакар у Меји и околини сматра се за највеће масовно убиство током сукоба 1999 године, наведено је тада у саопштењу Еулекса.

Посланик СНС-а Момир Стојановић изјавио је јуче за РТС да је упознат са "црвеном" Интерполовом потерницом која је расписана за њим, али и да се нада реакцији државе Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво