Читај ми!

Костреш: Разговор о проблемима на састанку

Заменик председника Лиге социјалдемократа Војводине Бојан Костреш изјавио је да ће они, који желе добро покрајинској администрацији, доћи на сутрашњи састанак који је заказао лидер ЛСВ-а Ненад Чанак.

Они који желе да пронађу разлог да сруше власт у Војводини, ако такви уопште постоје, неће доћи, сматра Костреш, преноси Танјуг.

Костреш је новинарима рекао да је оптимста, да очекује да ће "разум победити" и да ће бити довољно снаге, енергије и памети да се на том састанку проблеми превазиђу и реше.

"Састанак није само потреба ЛСВ-а и није идеја да неко буде победник, а неко губитник, већ да се поштују закони и да се пронађу решења која омогућавају несметано функционисање покрајинске администрације", рекао је Костраш додајући да ће састанак бити одржан "ако постоји и трунка идеје, и трунка потребе да се настави са даљим заједнчким функционисањем".

Коментаришући услов шефа СВМ-а Иштвана Пастора "да прво Марта Такач мора бити враћена на место директора ЈП 'Војводинашуме'", Костреш је рекао да испуњавање тог услова зависи од Покрајинске владе и њеног председника који, ако жели ту иницијативу, мора да је стави на дневни ред.

Костреш је истакао да је ЛСВ позвала странке владајуће коалиције у Покрајини да разговарају када је увидела да постоји проблем.

"Ако неко мисли и очекује да Влада Војводине крши законе, онда то треба јасно и гласно да каже. Ако неко жели да разговара, више је него добродошао и ми га сутра очекујемо", нагласио је Костреш и појаснио да се то односи и на председника Демократске странке (ДС) Бојана Пајтића и на Пастора.

Костреш је додао да ће у случају да састанак не буде одржан "бити одлучено шта даље" и истакао да је тај проблем, уколико га три политичка лидера не могу решити, "заиста проблем који се не може превазићи".

Чанак је крајем прошле недеље позвао председнике ДС-а и СВМ-а на сатанак на коме би се разговарало о функционисању владајуће коалиције у Скупштини АП Војводине.

У међувремену Покрајинска влада је у складу са одлуком суда сменила Марту Такач са места директора ЈП "Војводинашуме" на којем је била од 2004. године на предлог СВМ-а.

Тим поводом председник Пастор, који је и председник покрајинског парламента, рекао је да неће присуствовати том састанку уколико Такачева не буде враћена на место директора, а Пајтић, који је и председник Покрајинске владе, нагласио да ће се ДС одазивати свим састанцима, без обзира да ли сазива ЛСВ или СВМ, који за циљ имају договор око побољшања функционисања коалиције на добробит грађана Војводине.

Сутрашњи састанак, уколико до њега дође, биће како је најављено, одржан у просторијама ЛСВ-а, са почетком у 12 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво