Вулин: Тужба и преговори не иду заједно

Изјава заменика косовског премијера и шефа дипломатије Хашима Тачија да ће "Косово тужити Србију за ратну одштету и геноцид" је опасна идеја која указује на намеру представника привремених инситуција у Приштини да избегну наставак бриселских разговора, изјавио је министар рада Александар Вулин.

Не може истовремено да се подигне тужба за геноцид против Србије и у исто време да се наставе разговори у Бриселу, рекао је Вулин новинарима на Сајму туризма у Београду.

"Те ствари искључују једна другу. Тужбе за геноцид и преговори искључују једна другу", преноси Танјуг.

Вулин је истакао да се влада у Приштини одлучила да не учествује у бриселском дијалогу и додао да је Србија посвећена том дијалогу, али да није спремна да буде малтретирана, понижавана и да мирно посматра шта ће урадити институције у Приштини.

Према његовим речима, Тачи би требало да појасни своје изјаве и да каже врло јасно да оне служе за унутрашње потребе и обрачуне.

"Уколико је ово рекао заиста као идеју, онда ће морати да објасни зашто и на који начин ће да се настави бриселски дијалог", рекао је Вулин .

"Идеја по којој би требало ићи пред Међународни суд правде и да ће Косово наводно тужити Србију за некакав геноцид, као да је то могуће, говори да је влада у којој је

Тачи важан део слаба и да, не само да није у стању да формулише своју политику, осим на улици и на насилним демонстрацијама, већ и да жели да избегне бриселски договор и наставак бриселског разговора", закључио је Вулин.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво