Читај ми!

Љајић: Угљанинова изјава апсурд и бесмислица

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић оценио је да је изјава председника Бошњачког националног већа Сулејмана Угљанина да је Србија "шовинистичка творевина" највећи апсурд и бесмислица коју је тај политичар изговорио у последњих 25 година.

"Шест година док је Угљанин био у Влади Србије, ми смо били демократска земља, а откад није у влади, одједном смо шовинистичка држава", рекао је Љајић на сајму туризма у Београду, преноси Танјуг.

Љајић је оценио да такве оптужбе може да изговори онај који је шовиниста или лицемер или једно и друго.

Потпредседник владе је указао да је у исто време док се одржавао митинг у Новом Пазару, у влади јер био у току састанак где је заменик Угљанинове странке и председник општине Тутин Шемсудин Кучевић тражио средства за изградњу путева у тој општини.

"Кад су паре у питању, онда вам не смета што је држава шовинистичка, а кад су гласови у питању, користите најтеже оптужбе у циљу прикупљања најјефтинијих политичких поена", рекао је Љајић.

Он је закључио да је то ружан, жалостан и штетан крај, какав је био и почетак политичке каријере Сулејмана Угљанина.

Љајић је нагласио да је деведесетих година Угљанин уживао 99 одсто подршке грађана у Санџаку, а данас, према истражзивањима, има мање од 11 одсто.

Зато ће следећи избори бити његов дефинитиван политички крај, оценио је Љајић.

Угљанин је јуче током протестне шетње  у Новом Пазару назвао Србију "шовинистичком творевином".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се