Читај ми!

Вулин: РС ће увек имати посебно место

Влада Србије подржава спровођење Дејтонског споразума, апсолутно признаје целовитост и територијални интегритет БиХ, али ће Република Српска увек имати посебно место и у политици и срцу Србије, каже Александар Вулин. Министар рада у Бањалуци присуствовао потписивању Споразума о електронској размени података у области ПИО.

Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Александар Вулин је у Бањалуци рекао да ће брига према Републици Српској увек бити један од приоритета Владе Србије, преноси Танјуг.

"Како буду живели људи у РС, тако ће живети и људи у Србији. Ми то тако доживљавамо", рекао је Вулин наводећи да је сваки успех РС успех и Србије, као и сваки неуспех и брига, јавља Фена.

Вулин је у Бањалуци присуствовао потписивању Споразума о електронској размени података у области пензијског и инвалидског осигурања који су потписали директори фондова из РС и Србије.

"Наши односи не могу да се изразе једним папиром, једним или хиљаду споразума", рекао је Вулин, али и нагласио да потписивање овог документа у пракси значи решавање животних проблема корисника оба фонда, те да очекује да ће се и у другим областима наставити таква сарадња.

Вулин је навео да ће примена овог споразума омогућити размену података, осигурати значајне материјалне уштеде, али и повећати ефикасност рада фондова.

"Ово је споразум који регулише живот, јер ће корисници из РС и Србије имати бољу евиденцију и брже ће остваривати своја права", рекао је Вулин.

То је, истакао је, начин како Србија види сарадњу са РС - кроз решавање конкретних животних проблема грађана.

Задовољство због потписивања овог споразума изразио је и министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић, истичући да ће његовом применом бити убрзана размена података и информација.

Споразум су потписали директор Фонда ПИО Републике Српске Младен Милић и директорка Фонда ПИО Србије Драгана Калиновић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се