Шешељ: Једини могу да угрозим режим

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ каже да се што пре мора преиспитати рад војних служби безбедности, поготово ВБА, оцењујући да је он њима "занимљив" јер је једини који може да угрози актуелну власт.

Ко би могао да им буде занимљивији од мене на српској политичкој сцени, ко може осим мене да угрози садашњи режим у Србији, питао је Војсилав Шешељ и сам одговорио "ја не видим ко".

ВБА се никада није држала закона, а при томе је увек била апсолутно заштићена, рекао је Шешељ и додао да је та служба прислушкивала политичке странке и раније иако јој је то забрањено.

"За овај детаљ нисам знао док се (омбудсман Саша) Јанковић јуче није обратио скупштинском Одбору за контролу служби безбедности. Али знам од раније колико су се те службе бавиле СРС-ом, опозиционим партијама, чак и партијама на власти", рекао је Шешељ.

Поручио је да ће СРС своје ставове непрекидно потенцирати јер жели да натера власт да се у тој сфери радикално промене ствари.

Заштитник грађана Саша Јанковић јуче је у току расправе у скупштинском одбору прочитао документ у којем се наводи да је ВБА прукупљала податке о организовању митинга СРС-а.

Министар одбране Братислав Гашић рекао је да је тај документ саставио човек који је затим пензионисан због кривичних радњи, те да зато не може да казе његово име.

Одбор за контролу служби безбедности њуче је размотрио наводе о неправилностима у раду Војнобезбедносне агенције које је у јавност изнео заштитник грађана Саша Јанковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара