Николић: Обавеза Србије да брине о свим Србима

Председник Србије Томислав Николић је током разговора са Андријом Мандићем, председником Нове српске демократије из Црне Горе истакао да је обавеза Србије да брине о свим припадницима српског народа, где год они живели.

Обавеза је Србије да брине о свим припадницима српског народа, где год они живели, и да кроз сарадњу са државама у којима постоје Срби обезбеди максималну афирмацију права наших сународника, у складу са највишим европским стандардима, рекао је Николић, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу с медијима председника Србије.

Мандић је детаљно је упознао Николића са положајем Срба који живе у Црној Гори и нагласио да они велики ослонац имају у својој матичној држави, Србији, преноси Танјуг.

Николић је рекао да ће Србија учинити све да се што више унапреди положај српског народа у свим земљама у окружењу.

Он је посебно истакао да Србију и Црну Гору вежу бројне историјске и културне везе и да та чињеница додатно обавезује Србију да води посебну пажњу о српском народу у Црној Гори.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара