Ђурић: Нереди су албански изговор за Брисел

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је да се може очекивати да ће у Бриселу албански представници користити нереде у Приштини као изговор за мању флексибилност или немогућност да се спроведу неки договори, попут овлашћења Заједнице српских општина.

Марко Ђурић је рекао за РТС да ако српски чланови покрајинске владе не испуне оно што се од њих очекује за српску заједницу, можда ће и српска страна бити та која ће тражити њихову смену.

Напомиње како је важно да будемо искрени према самима себи и рећи да не можемо очекивати ни од једне албанске политичке партије благонаклон однос према Србима на Косову и Метохији.

"Осим ако им међународна заједница не стави до знања да им је то у интересу због других циљева. Сви они гледају Србе још увек кроз ратне наочаре и већина лидера је из тих ратних редова", напоменуо је директор Канцеларије за КИМ.

Ђурић сматра да је највећи извор нестабилности увек било доношење и спровођење решења о којима јавност није обавештена.

"Са стране Владе Србије могу да потврдим да ћемо наше људе на КиМ потпуно и јасно информисати о свим договорима, али не могу да гарантујем да албанска страна после сатанака у Бриселу и даље неће поново излазити са потпуно другачијим изјавама од договореног", нагласио је Ђурић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара