Вучић и Николић честитали Ципрасу

Премијер и председник Србије Александар Вучић и Томислав НИколић честитали су Алексису Ципрасу на избору за премијера Грчке.

Председник Владе Србије Александар Вучић упутио је честитку Алексису Ципрасу.

У име Владе Републике Србије и у своје име, упућујем Вам срдачне честитке поводом избора за председника Владе Републике Грчке, поручио је српски премијер Александар Вучић Алексису Ципрасу.

"Уверен сам да ћете ту веома важну дужност обављати пожртвовано и одговорно како би Вашој земљи и народу донели стабилност и напредак", поручио је Вучић, саопштила је Канцеларија за сарадњу са медијима.

"Користим прилику да истакнем да ћете у Влади Републике Србије и мени, као њеном председнику, имати поузданог партнера и саговорника и да ћемо наставити да унапређујемо традиционално блиске и пријатељске односе наших држава и народа", наводи се у честитки премијера Вучића.

И председник Србије Томислав Николић упутио је честитку Алексису Ципрасу поводом ступања на дужност премијера Грчке, изразивши уверење да ће Ципрас наставити да ради на унапређењу пријатељских односа две земље.

"Као што сам већ имао прилике да се уверим приликом наших ранијих сусрета, сигуран сам да ћете наставити да радите на унапређењу пријатељских односа и сарадње између Србије и Грчке, утемељених на традиционално блиским везама, разумевању, узајамној подршци и очувању интереса наших двеју држава", рекао је Николић.

Председник Србије је поручио да грађани Србије високо цене и захвални су Грчкој за активну подршку напорима за очување територијалног интегритета и суверенитета земље, као и у процесу приближавања Србије пуноправном чланству у Европској унији.

Ципрасова странка Сириза однела је победу на превременим парламентарним изборима у недељу, а Грчка је јуче добила нову владу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара