ДС одговара Мировићу

Демократска странка оценила је да изјава потпредседника Српске напредне странке Игора Мировића о "болесним лажима психопате и умоболника Бојана Пајтића" својом увредљивошћу "надилази свако вербално насиље до сада виђено у политичкој комуникацији".

Демократска странка је оценио да "то нису само речи које сваког грађанина и грађанку остављају згроженим и узнемиреним - то нам говори да живимо у друштву које је на корак од огољеног насиља у свакој сфери живота", преноси Бета.

Демократе су додале да је те речи упутио "потпредседник странке са апсолутном већином у Скупштини Србије" и то због навода Пајтића које би "тужилаштво и полиција морали да истраже по службеној дужности".

ДС је оценио да "не постоји пристојан одговор на излив агресије потпредседника Српске напредне странке", те да ће уместо тога упутити само једно питање министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу.

"Да ли полиција има намеру да реагује и поступи по многобројним изјавама и доказима које су пружили чланови Демократске странке, који се врло лако могу утврдити? Да ли има намеру да провери и истражи отворену комуникацију, остављање писаних трагова и састанаке на јавним местима? Грађани и грађанке Војводине и целе Србије очекују одговор", наводи се у саопштењу.

Пајтић је претходно оптужио Мировића да је функционеру демократа Миливоју Вребалову нудио новац да напусти ДС. Вребалов, бивши градоначелник Новог Бечеја, јуче је саслушан у вези са пројектом за школу за децу са посебним потребама у Новом Бечеју из 2011. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара