Читај ми!

СНС: ДС наставља да износи неистине

Српска напредна странка негирала је наводе Демократске странке да је новосадско предузеће "Урбанизам" запослило шесторо људи током 2014. године, и тако се оглушило о Закон о забрани запошљавања у јавном сектору, усвојен пре две године.

У саопштењу Српске напредне странке наводи се да такве тврдње демократа "представљају наставак праксе изношења неистина и дезинформација из кухиње Бојана Пајтића", јавља Танјуг.

Градски одбор Демократске странке Нови Сад саопштио је раније данас да је новосадско Јавно предузеће "Урбанизам" запослило шесторо људи током 2014. године, а да у 2015. години планира да запосли још троје, па ће то јавно предузеће имати 123 радника, што је, како се наводи, "за 25 одсто више него пре две године, када су СНС и њени партнери преузели власт у граду", као и да се ради о запошљавању страначких активиста, односно 'сакупљача гласова'.

СНС на то одговара да је права истина да је у ЈП "Урбанизам" Нови Сад у тренутку ступања новог руководства на дужност у јуну 2014. године била запослена 121 особа, као и да су на упражњена радна места у току 2014. године запослене четири особе, и то преласком из других јавних предузећа, што је у потпуности у складу са Уредбом Владе Републике Србије.

Истиче се и да је на крају 2014. број запослених остао 121, дакле исти као на почетку године.

"Доказ да ново руководство добро послује и да је у потпуности оправдало поверење које им је поверено од стране Скупштине града и градоначелника Милоша Вучевића, је да је за само седам месеци предузеће са негативним билансом од преко 20 милиона динара остварило позитиван биланс, тако да је у 2014 години ЈП 'Урбанизам' пословало са добити од преко 3,5 милиона динара", истакнуто је у саопштењу СНС-а.

Демократска странка, како истичу, уместо што се бави изношењем неистина и скретањем пажње грађана са неодговорне политике коју воде, требало би да обрати пажњу на незаконито запошљавање под диригентском палицом свог лидера Бојана Пајтића од 2010. до 2014. године, када је у покрајинској администрацији запослено преко 600 људи.

У СНС-у кажу да се заправо ради о 600 "сакупљача гласова", а да су издвајања за плате у том периоду повећана за чак 188 милиона динара, што представља врхунац бахатости у тешком времену у каквом живимо.

Указују и да би Демократска странка грађанима Србије који тешко живе требало да објасни и чињеницу да су трошкови путовања за покрајинску владу Бојана Пајтића од 2010. године до данас повећани за 41 милион динара, па у 2014. години износе чак 129 милиона динара.

Што се тиче величине директорског кабинета, наводи СНС, тачан податак је да кабинет директора ЈП "Урбанизам" чини девет запослених, док су функционери ДС прави апсолутни шампиони у величини кабинета, па је тако на пример директор "Крушика" из Ваљева Јован Давидовић до 2014. године у свом кабинету имао чак 27 секретарица, иако му је предузеће у 2013. години било у губитку од 994 милиона динара.

"То јесте дефинитивно податак за 'Гинисову књигу рекорда' и показује размере пљачке над грађанима Србије", категорични су у СНС-у.

Српска напредна странка још једном позива Бојана Пајтића да, без даљег одлагања, поднесе оставку на место премијера Војводине и престане да обмањује.

Напредњаци "скреће пажњу грађана Србије са бахатих и пљачкашких поступака покрајинске власти на чијем је челу, јер после свега, и даље седи у фотељи шефа војвођанског режима, и наставља, заједно са својом Демократском странком, да понижава грађане Војводине и Србије".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара