Читај ми!

Вучић са Ли Кећангом уочи Форума у Давосу

Српски премијер Александар Вучић састао се у Давосу, пре почетка Светског економског форума, са кинеским премијером Ли Кећангом.

Премијер је рекао да Форуму присуствују сви који имају одлучујућу улогу у свету и зато је то, како је рекао, прилика да се разговара и да се представе храбре економске реформе које Влада Србије спроводи, а које поштују у целом свету, преноси Танјуг.

Стога је ово добра прилика за промоцију Србије, рекао је Вучић.

"Посебан акценат стављен је на изградњу пруге Београд–Будимпешта и прецизно су договорени сви рокови за тај пројекат. Студија изводљивости биће завршена до краја априла, идејни пројекат до средине јуна, а изградња пруге почиње најкасније крајем септембра", пише у саопштењу Владе Србије.

Премијер Кећанг обећао је српском колеги да ће кинеске компаније, уз подршку српских и мађарских компанија, изградити пругу за само две године, што значи да ће грађани Србије већ у другој половини 2017. године за мање од три сата стизати до главног града Мађарске.

У саопштењу се додаје да је Вучић истакао да на Форуму у Давосу учествују сви они који данас имају одлучујућу улогу у свету и да је то прилика да се са њима разговара и да се у Србију доведе велики број инвестиција.

"Разговараћу са више светских лидера, бизнисмена, председника међународних економских организација, што показује да Србија има важно место у свету и колико су поштоване наше храбре реформе", рекао је Вучић.

Како се наводи, теме разговора биће и европски пут Србије, реформе, подршка Европске уније, економска сарадња, сарадња у области инфраструктуре, модерних технологија и других области.

"Најважније је да је Србија заступљена на форуму у Давосу", рекао је Вучић и истакао да је сусрет са кинеским премијером, који је, како се наводи у саопштењу, звезда Светског економског форума, велика част за Србију.

Током дводневног боравка на Форуму у Давосу, који се одржава под називом "Нови глобални контекст", Вучић ће се, како је најављено, састати са бројним светским лидерима и представницима највећих компанија.

Планирани су сусрети српског премијера са немачком канцеларком Ангелом Меркел, турским премијером Ахметом Давутоглуом, потпредседником Европске комисије Франсом Тимермансом и потпредседником владе Швајцарске Дидијеом Буркхалтером.

Вучић ће разговарати и са менаџерима највећих светских корпорација са циљем да Србију представи као добро место за инвестирање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије