Читај ми!

СДС: Јавност обмањивана о "Трепчи"

Социјалдемократска странка оценила је да је проблем с Комбинатом "Трепча" "логична последица" начина на који је Влада Србије преговарала о Бриселском споразуму. То што је то питање тек сада у жижи јавности, последица је обмањивања грађана од 2013. године, истиче СДС.

У саопштењу Социјалдемократске странке пише да је након потписивања Бриселског споразума, представници Владе требало да саопште да су потписали споразум који "ни на који начин не третира питање имовине на Косову", и да о томе "у Бриселу нису ни разговарали", преноси Бета.

СДС наводи да је тадашњи министар рударства и енергетике Србије Милан Бачевић маја 2013. године "помпезно обавестио јавност" да је Комбинат "Трепча" из Звечана потписао уговор с америчким конзорцијумом "Њу џенерејшн пауер" о пословно-техничкој сарадњи, који је требало да омогући повећање обима производње, запошљавање и инвестиције.

"Бачевић је посебно нагласио да ако иза читавог пројекта стоји један тако моћан заштитник и Влада Србије, онда је позиција наших људи који живе у том делу КиМ много боља него раније", пише у саопштењу.

СДС пита како је онда уопште сада дошло до проблема с "Трепчом" и зашто се јавила могућост да се у косовској скупштини донесе закон који ће "Трепчу одузети од Србије", а пита и колико је НГП уложио у Комбинат и колико је људи запослио за две године.

СДС пита и зашто Бриселски споразум не обухвата заштиту имовине на Косову и шта је о енергетици договорено накнадно, после потписивања Бриселског споразума.

У саопштењу СДП пита и шта ће Бачевић, као амбасадор у Кини урадити за Србију и шта га уопште "препоручује за обављање те функције".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије