Читај ми!

"ЕУ не крије да плаћа поједине медије и групе"

Премијер Александар Вучић каже да ће Србија гарантовати пуну слободу изражавања и критику, али је нагласио да то важи и у обрнутом смеру, односно да и влада има право да аргументовано демантује неистине.

"Посвећени смо томе да гарантујемо пуну слободу изражавања и крутику, али немојте ни нама да забрањујете да одговарамо на нестине. Не забрањујте нам да одговарамо на новинарска питања и да их аргументовано демантујемо. Не тумачите то као притисак", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара након састанка с председником РС Милорадом Додиком. преноси Танјуг.

Вучић је навео да нема ништа против да новинари пишу шта год хоће, али да би и њему требало да буде омогућено да се изјасни.

"Пишите шта год хоћете, али нам дајте право да и ми кажемо да ли је то истина или није", рекао је премијер додајући да је спреман да саслуша сваку врсту примедбе или указивање на пропусте.

Коментаришући своју претходну изјаву да ЕУ плаћа поједине медије, Вучић је рекао да ни они (ЕУ) то не крију, те додао да се нада доброј будућој сарадњи са шефом делегације ЕУ Мајклом Давенпортом.

"Само сам му рекао оно што сви знају, да они плаћају њих. Они се хвале тиме да то плаћају. Нисмо ми њих оптужили, већ они на томе инсистирају. Изабрали су 19 група које плаћају, а неке од њих се баве измишљотинама", рекао је Вучић додајући да не види шта је ту спорно, јер ЕУ није демантовала његове наводе.

Проблематично је кад измисле да је била седница Владе, а није, додао је Вучић, демантујући тиме поново писање БИРН-а који је навео да је влада заседала због односа у коалицији.

"Измисле и да је уговор са 'Ер Србијом' одређени документ, а то што су гледали није био ни нацрт уговора, и притискају нас заправо да по том основу платимо 35 милиона евра уместо 10,5 милиона", навео је Вучић.

Додао је да жели да верује Давенпорту кад каже да није био упознат са садржајем текста, те да су новац БИРН-у дали унапред.

Премијер је поновио да је његов посао да штити интерес Србије и да неистине неће моћи у томе да га ометају ма колико коштале.

"Хвалили су се да су добили 200.000 евра. Нисам знао да то толико кошта. Код мене у влади нико за такве приче не би могао да добије ни динар, а камоли 200.000 евра", рекао је премијер.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара