Ивановић: Вучићева посета Косову веома важна

Лидер грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић изјавио је да је предстојећа посета премијера Александра Вучића Косову и Метохији изузетно важна, како би се код народа у покрајини отклонио осећај да су заборављени.

Оливер Ивановић је рекао да највиши државни функционери морају повремено доћи у покрајину како би охрабрили народ који ту живи, преноси Танјуг.

"То је јако важно, јер с времена на време највиши државни функционери морају доћи на Косово и разговарати с нашим људима. Морају да охрабре тај свет, јер понекад дође до тоталне депресије код тих људи, имају осећај понекад да су заборављени", рекао је Ивановић.

"Не говорим колико је то оправдано, можда је неоправдан осећај, јер ту је сваки дан директор Канцеларије за Косово И Метохију Марко Ђурић, ту је врло често понеки од министара", казао је лидер ГИ СДП.

Ивановић је, у интервјуу радију Контакт Плус из Косовске Митровице, истакао да тај субјективан осећај мора да се елиминише, и то без великих речи и великих парола.

"Кад види човек људе на терену, кад види Вучић људе на терену биће му јаснија слика јер једна је слика у извештајима. Та слика најчешће одражава генералну ситуацију али појединачно, некад појединачна судбина може једноставно да утиче на већи сензибилитет према овој теми", рекао је Ивановић који се налази у притвору у Косовској Митровици и који је на питања одговорио преко свог адвоката.

Премијер Вучић посетиће Косово и Метохију у среду, 14. јануара.

Том приликом обићи Пасјане, Штрпце и Грачаницу, саопштено је из Владине Канцеларије за сарадњу са медијима.

Ово је прва посета једног председника Владе Републике Србије од 1999. године Пасјану, Штрпцу и Косовском Поморављу, саопштено је из Канцеларије за КиМ.

Поред премијера Вучића у посети Косову и Метохији биће и министри Братислав Гашић, Никола Селаковић, Небојша Стефановић, Златибор Лончар и Александар Вулин и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, који је и домаћин посете.

Према програму посете, премијер ће присуствовати отварању породилишта у Пасјану, а у Штрпцу је предвиђен сусрет са виђенијим представницима локалне заједнице.

У Грачаници је предвиђен састанак са Владетом Костићем, кандидатом за градоначелника Грађанске иницијативе "Српска" и Бранимиром Стојановићем, доскорашњим градоначелником, као и откривање споменика краљу Милутину.

Премијер ће посетити и манастир Грачаницу, где ће се сусрести са Владиком Теодосијем и одржати састанак са председницима општина са већинским српским становништвом, српским покрајинским министрима и српским посланицима у покрајинској скупштини, председницима привремених органа и начелницима округа, наведено је у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара