Читај ми!

СНС: ДС се бахато односио према новцу грађана

Српска напредна странка саопштила је да су грађани Србије на својој кожи осетили како о њиховом новцу брину демократе, које су, како кажу, "штеточинским односом према јавним финансијама задужиле земљу скупим кредитима и унапред потрошиле плате и пензије".

Напредњаци су навели да замена старих дугова са високим каматама, у које су демократе неодговорно гурнуле Србију, новим и повољнијим кредитима није повећање јавног дуга, већ очајнички покушај да се спаси економија државе и заустави даље пропадање.

"Бојан Пајтић, после 15 година владања Војводином и бављења искључиво њеним уништавањем а пуњењем својих џепова и џепова својих сарадника, могао би пред крај свог мандата да покаже макар мрвицу домаћинског понашања и упозна се са основним економским појмовима и феноменом ролања јавног дуга", навели су напредњаци, преноси Танјуг.

Они су тако одговорили на саопштење ДС у којем се позива премијер Александар Вучић да објасни грађанима како и због чега је јавни дуг за само два месеца порастао за 570 милиона евра, као и да објасни на шта је тај новац утрошен.

"СНС поручује ДС-у да грађани Србије и те како знају да су демократе незналице, али ипак успевају да нас све изненаде својим фасцинантним тезама о пропадању Србије, у чему су, признајемо, професионалци", наводи се у саопштењу СНС-а.

Напредњаци су навели да су демократе у периоду од само четири године свог владања дупло повећале јавни дуг са 34,2 на невероватних 62,5 одсто БДП-а, а незапосленост са 14,4 на 26,1 одсто, док је више од пола милиона људи у Србији остало без посла.

СНС наглашава да су све релевантне међународне институције похвалиле и подржале економске мере Владе и да дају јасан сигнал инвеститорима да је Србија постала сигурна земља за њихове улагања.

"Сви знају да су демократе незналице, да су се бахато односили према новцу грађана, а сада је очигледно и да, осим лажи, замена теза, злурадости, пакости и мржње према онима који покушавају да спасу Србију управо од њих, који су је упропастили - немају шта да понуде грађанима", наводе напредњаци.

Дуг расте због скупих кредита претходне власти

Српска напредна странка поручила је демократама да су одличне рачунџије када су у питању њихови џепови и пресипање државних пара на њихове приватне рачуне, али да су, по ко зна који пут, показали да немају појма о вођењу јавних финансија.

"Желимо да их обавестимо да је јавни дуг порастао јер долазе на наплату њихови дугови, односно грађани Србије плаћају сада, и, нажалост, тек ће да плаћају огромне камате на прескупе кредите, које су они узимали, само да би куповали гласове бирача, како би што дуже остали у својим фотељама", саопштила је СНС поводом навода ДС да напредњаци и њихов лидер нису дали одговор на питање како су само за два месеца повећали дуг за 570 милиона евра.

"Право питање за ДС, када су већ забринути за финансије Србије, јесте када ће Бојан Пајтић, који се већ 15 година богати на рачун грађана Војводине, да врати преко 500 милиона евра које је отео из Развојне банке Војводине, Фонда за развој, покрајинских робних резерви..."? упитали су напредњаци.

И на крају, навео је СНС, "не би било лоше да нам демократе покажу да умеју да рачунају тако што ће сабрати колико је њихов лидер, Бојан Пајтић, провео радних сати на свом радном месту, пошто је то највећа мистерија у Србији".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара