Читај ми!

Бабић: Једино се СНС у Скупштини бори за политику Владе

Једино је СНС била "видљива" посланичка група током расправе о буџету и ту се показало да се само она борила за ставове и политику Владе Србије која се спроводи кроз тај најзначајнији финансијски закон једне државе, изјавио је шеф посланичке групе напредњака Зоран Бабић.

Иако није желео да конкретно одговори на питање да ли ће бити реконструкције Владе и да ли је СПС тај који није задовољио очекивања, Бабић сматра да је то очигледно, преноси Танјуг.

"То је нешто што не може да се представи другим очима и што не може да се умањи, нити повећа, а моја очекивања су била да треба радити тимски", рекао је Бабић.

Упитан да ли мисли да је СПС тај који није радио тимски, Бабић је нагласио да се током расправе о буџету показало да постоји само једна посланичка група и да је у Влади постојала једна странка која се борила за ставове и политику која ће бити спроведена кроз буџет за 2015. годину.

"Видно је било приликом изгласавања буџета и приликом те вербалне, парламентарне борбе која је трајала 22 сата да је у томе најагилнија, али и слободно могу да кажем и једина видљива била посланичка група СНС-а", рекао је Бабић и додао да је питање реконструкције Владе ипак питање само за премијера Александра Вучића.

"То је питање за човека који је својом храбром, одговорном и реформском политиком добио поверење грађана. Уосталом, погледајте статистику – дужи је мој боравак за говорницом у односу на збир обраћања свих осталих шефова посланичких група заједно, не појединачно већ збирно дуже", указао је Бабић и упутио на статистику и када је реч о другим одлукама Владе.

"Погледајте статистику, погледајте говоре, погледајте борбу, погледајте седнице", био је Бабићев одговор на питање о агилности СПС-а за подршку другим одлукама Владе.

Шеф посланика напредњака у Скупштини Србије није сагласан са оценом да је новим министрима, уколико дође до реконструкције, неопходно време да се упознају са послом који их чека, као што је то био случај са кабинетима неких претходних премијера.

Према његовом мишљењу, све владе у којима није учествовао СНС тражиле су сто дана и "забрану" критика и напада на њу, док је влада премијера Вучића одмах, већ првог дана после избора, почела да ради у пуном капацитету.

"Све владе у којима није учествовао СНС, све владе бившег режима су рекле – дајте нам сто дана, немојте да нас нико напада да бисмо упознали своје кабинете, своју секретарицу, мобилне телефоне, канцеларије, службене аутомобиле... ово је влада која је данас изабрана, а сутра је почела да ради пуном паром и нису стајали све време и не видим никакве потребе за упознавањем посла. Немојте да радите посао који не познајете", рекао је он.

Бабић је поручио да они који преузимају функцију не би смели ни минут да потроше на упознавање посла, већ истог тренутка треба да почну да раде.

Потребни знање, посвећеност и нова енергија 

Бабић је говорио и о предстојећој седници Главног одбора СНС-а. Навео је да ће поред разговора о политичким темама и евентуалној реконструкцији Владе, бити речи и о променама у страначким органима и доласку нових људи од којих се очекују знање, посвећеност и енергија.

О реконструкцији Владе одлучиће премијер Александар Вучић, рекао је Бабић, уз оцену да су министри у Влади показали завидну енергију и посвећеност послу.

"Уосталом, тако нешто су, под знацима навода, морали да ураде када их је предводио човек који ради по двадесетак сати на дан, и викендом и празницима, и на Божић и на Ускрс... и данас када је Српска нова година – посвећен је послу", истакао је Бабић.

На седници у петак разговараће се и о томе да страначки функционери "могу да се уморе или не уморе", а да пред одговорне људе увек треба ставити нове изазове и оно што ће их подстаћи на веће ангажовање и на више рада, рекао је Бабић.

"Флуктуација кадрова је сасвим природна и нормална, имате светске компаније о којима је говорио и Вучић, као што је "Кока-Кола", која периодично мења своје кадрове. Могу да се уморе или не уморе, пред одговорне људе увек треба поставити нов изазов, нешто што ће их подстаћи на још веће ангажовање и на још више рада", рекао је Бабић.

Према Бабићевим речима, у СНС-у су увек спремни да се измери ко је шта од њих појединачно урадио за грађане, а не на којој су функцији били, о чему ће, као транспарентна и отворена странка обавестити јавност.

Он није конкретно одговорио на питање да ли ће чланови Главног одбора разговарати о посланицима Владимиру Ђукановићу и Браниславу Блажићу, који су у Доњецку као посматрачи пратили изборе 2. новембра прошле године, а које није признала ни Србија, ни Европска унија, ни Украјина, као и о томе да ли ће се то страначко тело изјашњавати о одлуци Извршног одбора да из странке искључи Сашу Мирковића јер није поднео оставку на једну од више функција које је тада обављао.

Бабић је, међутим, указао да он, као један од оснивача СНС-а, који је прошао кроз многе лепе и мање лепе тренутке у седмогодишњој историји странке, ниједног момента себи није давао предност у односу на друге, али и додао да постоје они који сматрају да је довољно "да буду два дана дуже од неког другог на функцији у странци или да имају нечији број телефона или да буду пријатељи са неким од функционера да би имали предност".

"Предност је оно колико можете да радите, какви су ефекти вашег рада. Ја сам увек спреман за утакмицу и да, уколико неко може да ради више или квалитетније, кажем – изволи, ово је твоја функција, помоћи ћу ти јер ће на тај начин моја држава бити боља. У тој утакмици можда плашљиви и мање квалитетни имају разлога за бригу, а они који су спремни да раде, имају знање, који су спремни да стално уче и изнова улазе на терен сваког дана, не треба да брину", поручио је Бабић.

На питање да ли се неко позивао на њега, Бабић је одговорио да има ситуација "где се свако позива на сваког, али то је миноран број".

"СНС жели да промовише нове вредности, да промовише рад, марљивост, знање... такве вредности које су потребне и за једну странку, али и за једно друштво", истакао је Бабић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара