Читај ми!

Мустафа рекао Јаблановићу: Извини се или одлази

Косовски премијер Иса Мустафа затражио од Александра Јаблановића да се јавно извини или поднесе оставку због изјаве о демонстрацијама Албанаца у Ђаковици, пише Gazetatribuna.com. Бранимир Стојановић каже да Мустафа није изнео ултиматум.

Александар Јаблановић је 6. јануара назвао дивљацима оне који су протестовали и онемогућили долазак расељених Срба за Бадње вече у Ђаковицу, преноси Бета.

Организатори протеста су му одговорили да је скуп био организован како би се указало на велики број албанских жртава током сукоба 1999. године.

Извори из кабинета косовског премијера су за портал потврдили да је Мустафа јасно ставио до знања Јаблановићу шта треба да уради.

"Јаблановићу је речено да има две опције: или да се јавно извини за увреде које је изрекао мајкама Ђаковице, или да поднесе оставку. Током следеће недеље очекује се да Јаблановић изабере једну од ове две опције", рекли су извори унутар Мустафиног кабинета.

"Ово је велики празник (Бадње вече). Дивљаци који су онемогућили Србе да дођу својим запаљеним кућама неће служити никоме. Ми ћемо затражити одговорност од министра унутрашњих послова о овом догађају", рекао је Јаблановић 6. јануара, пренели су приштински медији.

У суботу је у Ђаковици организован масовни протест на којем је више од хиљаду људи затражило оставку Јаблановића.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије