Гашић: Ценимо подршку Алжира по питању Косова

Министар одбране Братислав Гашић примио је у опроштајну посету амбасадора Алжира Абделкадера Месдуа и захвалио му на доприносу развоју односа две земље и сарадњи у области одбране.

Министар одбране је истакао да Србија изузетно цени принципијелну подршку Алжира, када је реч о Косову и Метохији.

Братислав Гашић такође је захвалио на помоћи и донацији упућеној после прошлогодишњих поплава, саопштило је Министарство одбране, преноси Танјуг.

Гашић и Месдуа сагласили су се да је сарадња у области одбране интензивирана. Том приликом истакли су да је сарадња унапређена у војноекономској и војнообразовној области, као и да постоји простор за унапређење војно-војне, научнотехничке и војномедицинске сарадње.

Иначе, у 2014. години, десет алжирских официра учествовало је на курсевима у Центру за усавршавање кадрова АБХО у Крушевцу, а најављен је долазак седам лекара и пет инжењера на школовање у Србију у току овог месеца.

Министарство одбране у име испред Владе Србије, рекао је Гашић, подржава наступ српских фирми у Алжиру.

Гашић и Месдуа разговарали су и о предстојећој посети министра одбране Србије Алжиру, која је планирана за прво тромесечје ове године, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара