Читај ми!

Косовски медији о Вучићевој посети

Најављена посета премијера Србије Александра Вучића Косову "руши изгубљени кредибилитет Мустафине Владе", оцењују поједини листови у Приштини. Преносе реаговање бившег председника косовске супштине Јакупа Краснићија који пита са чијом дозволом Вучић долази на Косово.

Дневник Косова сот пише да косовски премијер Иса Мустафа ћути у вези са доласком српског премијера Александра Вучића, а истовремeно и не предузима мере против министра у косовској влади Александра Јаблановића због, како наводи, његових увредљивих изјава на рачун ђаковачких мајки.

Аналитичари кажу да је влада Исе Мустафе неспособна и да нема храбрости да реагује на провокације српских званичника, нити је премијер Мустафа спреман да говори о смени Јаблановића.

"У наредна три дана, 12, 13. и 14. јануара, премијер Србије Александар Вучић, директор Канцеларије за Косово Марко Ђурић и неколико министара из Владе Србије непозвани ће боравити у Републици Косово, где ће прославити српску Нову годину, у напетој ситуацији насталој после увредљивих изјава српског министра у Влади Косова Александра Јаблановића на рачун албанских мајки из Ђаковице. Влада Косова је у информативном мраку и не саопштава ништа о томе да ли је Влада Србије упутила званични захтев за одобрење посете и око осталих протоколарних детаља, који ће ту посету пратити", пише Косова сот.

Политички аналитичари за лист кажу да сматрају да је та посета високих српских званичника штетна по имиџ и стабилност Косова и владе која већ има нарушен кредибилитет.

"Ова посета би могла да утиче на даље погоршавање унутрашњег стања, поготово што долази после увредљивих изјава једног српског министра у влади Косова Александра Јаблановића против ђаковачких мајки, жртава последњег рата. Листа Српска којој Јаблановић припада је политичка партија која је под политичким утицајем и диктатом, као и са конкретним планом деловања Владе Србије", додаје лист.

Бивши председник косовске скупштине, сада председник Националног савета "Иницијативе за Косово" Јакуп Краснићи је, позивајући се на вест да ће премијер Србије Александар Вучић и више министара Владе Србије дочекати српску Нову годину на Косову, поставио питање Влади Косова, да ли су чланови српске владе добили дозволу за посету Косову.

"У медијским информацијама се не наводи са чијим одобрењем долази на Косово ова велика делегација из Београда. Такође се не прецизира ко је упутио позив српском премијеру?! Исто тако нема ниједне званичне изјаве премијера Мустафе, нити Министра за спољне послове Косова, а зачудо ни министра за унутрашње послове господина Хисенија?! Зашто сви ћуте?", запитао се Краснићи, преноси лист Зери.

Помало саркастично, Краснићи је у реаговању написао да "можда Вучић са својом великом делегацијом долази да би честитао Влади Косова на великој коалицији за 'спас' Косова, коју су склопили Мустафа и Тачи са благословом председнице?!".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара