Вучић: Људи ће живети боље кад буду више радили

Председник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да ће се у Србији живети боље када људи почну више да раде, а да мање очекују да им држава нешто да.

Премијер Србије је у интервјуу за Блиц казао да ће бити боље онда када грађани буду "спремни да своју судбину узму у своје руке, да сами буду одговорни за то колико ће радити и зарадити, а не нека било која влада" и да ће тада људи моћи да "зараде, а не да добију" плате и до 800 или 1.000 евра.

Када је реч о Космету, српски премијер сматра да је за Косово, и све остало потребна "хладна глава", јер је, како каже, на "вруће срце" Косово већ неколико пута изгубљено.

"Ми смо признали живот на Косову и мислим да више од тога нико и не треба да нам тражи. Омогућили смо дијалогом и низом решења, да људи тамо нормално живе, да се крећу, раде, и то независно од политичких односа. Независно и од тога да ли је нека земља, Косово признала или не. И то је та наша црвена линија преко које нећемо ићи", нагласио је Вучић.

"Живите, радите, путујте, тргујте, учите.. и нико вам у томе неће сметати, чак ћемо помоћи", додао је Вучић.

Међутим, како је објаснио, тешко је било коме објаснити то да је неприхватљиво "терати суверену државу да призна насилно отцепљење територије".

"Како год, нико нам званично ништа слично није тражио, а самим тим сваки покушај да се одговори на то питање само би нас отерао у непотребну празнину. А нама је и за Косово, и за све остало потребна хладна глава, на вруће срце смо га већ неколико пута изгубили", додао је Вучић.

Упитан о наводима ауторке "Утиска недеље" Оља Бећковић да је он крив за укидање те емисије, Вучић је казао да је то ствар власника телевизијске станице.

"Да ли је могуће да премијер Србије нешто забрани човеку који је Грк, који живи у Грчкој и има фирму у Грчкој, кога су у Србију довели људи из Демократске странке? Или сам људима са Н1, где је то причала, забранио да је позову да емисију ради код њих", казао је Вучић.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара