Велт: Расте број азиланата из Србије

У првих 11 месеци 2014. у Баварској је тражило азил око 15.000 држављана Србије, пише немачки лист "Велт" подсећајући уједно да је баварски министар унутрашњих послова недавно рекао да нема никаквог разлога да људи из Београда у Немачкој траже азил.

Како преноси Танјуг, лист наводи да је та покрајина, према тренутно расположивим подацима, у 2014. прихватила више од 32.000 тражилаца азила, што је двоструко више него 2013. године.

У тексту порасту тражилаца азила у Немачкој, напомиње се да не долазе сви они из ратних подручја, те да их је трећина допутовала с простора бивше Југославије и Албаније, и додаје да би стварни број избеглица са Балкана могао бити и већи, преноси Радио Дојче веле.

Према речима портпаролке владе из округа Горње Баварске, од око 1.400 потражилаца азила који су од 22. до 28. децембра стигли у Баварску, више од 70 одсто су са Западног Балкана.

Стога баварски министар унутрашњих послова, Јоахим Херман , "тражиоце азила са Западног Балкана жели брзо да врати у њихове домовине, јер се тамо не води грађански рат", пише немачки лист и подсећа да је Херман недавно рекао да нема никаквог разлога да људи из Београда у Немачкој поднесу захтев за азил.

У првих 11 месеци 2014. је само у Баварској око 15.000 држављана Србије поднело захтев за азил, наводи се у тексту.

"Велт" примећује да посебно пада у очи то да многи потражиоци азила из бивше Југославије и Албаније после одбијања покушавају још једном те да је 60 одсто таквих захтева стигло од држављана тих земаља југоисточне Европе, преноси  Дојче веле.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара