Читај ми!

Закон за бољу распоределу међу извршитељима

Министар правде Никола Селаковић и председница Коморе извршитеља Александра Трешњев оценили су да ће измене Закона о извршењу и обезбеђењу допринети равномернијој и правичнијој прераспоредели предмета међу извршитељима.

Селаковић је, током посете Комори, рекао да ће измене Закона допринети и квалитетнијој и већој контроли рада извршитеља, чиме ће се спречити монополски положај појединачних извршитељских канцеларија, преноси Бета.

Они су се усагласили да је грађане потребно боље упознати са значајем и улогом извршитеља, јер је управо непознавање њиховога рада довело до негативне перцепције ове правосудне професије.

Председница Коморе је нагласила да професија извршитеља доприноси успостављању финансијске дисциплине у држави, као и ажурности поступка извршења, што је од велике важности, јер највећи број заосталих предмета, представљају управо предмети у извршењу.

Разговарајући о даљим изменама Закона о извршењу и обезбеђењу, на којима се тренутно ради, Селаковић је истакао да се тим изменама мора успоставити ефикасан дисциплински поступак и контрола рада извршитеља.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се