Читај ми!

Јерков протестује због медијских напада на Пајтића

Портпаролка ДС-а Александра Јерков оценила је да последњи напади на председника те странке Бојана Пајтића "у појединим режимским медијима показују да заиста не постоје ни етика ни закони ни било какве границе када је потребно обрачунавати се са онима који другачије мисле".

Александра Јерков је у изјави достављеној медијима навела да је "модел већ виђен", али овај пут је отишао корак даље, преноси Танјуг.

"Очигледно је да уколико за председника највеће опозиционе странке не може да се докаже да је криминалац, прогласе га сепаратистом. Уколико не може да се докаже да је сепаратиста, прогласе га усташом. Уколико не може да се докаже ни то, прогласе га нерадником који у једном дану поједе 50 кила чварака. Уколико се покаже да ни то није истина, прогласе га хомосексуалцем. Очигледно је да је пробано све, осим метка", рекла је Јерков.

А, како наводи, осим модела познати су и актери.

"Главни и одговорни уредник листа у ком је објављен текст је Градиша Катић, по сопственом признању билзак пријатељ Милорада Улемека Легије и Душана Спасојевића, и сам хапшен у акцији Сабља због организовања медијске позадине атентата на Зорана Ђинђића", навела је Јерков.

Према њеним речима, након изјава председника Владе у Скупштини Србије, "након његовог викања, вређања и ућуткивања опозиције, сасвим је јасно да свако ко жели да се додвори Александру Вучићу сматра да му је дозвољено да се на овакав начин понаша".

Јерков је оценила да то није ствар једног текста и није проблем ДС-а, ни проблем чак ни осталих опозиционих странака, већ је, како каже, проблем свих који другачије мисле, а који морају знати да ће бити изложени медијском прогону уколико се усуде да своје мишљење јавно изразе, али и да их држава неће заштитити.

"Још једном постављамо питање да ли у овој држави постоји било који орган, тело или организација која може да реагује на овако скандалозно понашање, да примени закон, спречи и санкционише га, постоји ли граница коју поједини режимски медији и такозвани новинари неће прећи само да би опозицију представили као неподобну, недостојну и непожељну у својој жељи да се додворе власти", навела је Јерков.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се