Читај ми!

СНС: Покрајински буџет трошаџијски

Српска напредна странка оценила је да је покрајински буџет "трошаџијски", да није ни близу републичког који је развојни, штедљив и нетолерантан према расипништву.

Поводом изјаве Бојана Пајтића да је предложени буџет Војводине транспарентан и програмски, СНС је упитала да ли у том програму пише "како ће он вратити три милиона евра, које је украо из Развојне банке Војводине", преноси Танјуг.

"И под којим расходима је завео трошење пара грађана на чварке од 350 евра за себе и 2.470 евра за своје сараднике, само у једном дану, док су се шеткали по Мионици, или су тај његов излет финансирали његови пријатељи тајкуни?", наводи се у саопштењу.

СНС је поручио да "трошаџијски покрајински буџет није ни близу републичког, јер је републички развојни, штедљив, нетолерантан према расипништву и зна се на шта иде сваки динар".

Како се додаје, на републичком буџету су радили људи који желе добро Србији, "за разлику од Пајтића и његових сарадника који су за 14 година успели да понизе грађане Војводине, доведу их на руб егзистенције и опљачкају све што је вредело, а да ни данас не сазнамо где су нестале силне паре из покрајинске касе".

Напредњаци оцењују и да је једино што је у Војводини транспарентно - то што "Пајтић годинама не долази на посао, а уредно себи уплаћује плату и ужива у повластицама, и што се грчевито држи за своју фотељу, са само шест одсто подршке".

СНС је упитао Пајтића и "колико пута треба да добије, на различитим нивоима, око шест одсто подршке, да би коначно схватио да га народ нигде неће".

"Молимо Бојана Пајтића да више ништа не развија, поготово не привреду и пољопоривреду, јер смо на делу видели како је успешно 'развио' Развојну банку Војводине, Фонд за развој, робне резерве...", поручили су напредњаци.

Поводом најаве конкурса за изградњу и реконструкцију, СНС је навео да се оправдано плаши да је то "још једна маска за запошљавање демократа, уколико је остао још неко из ДС, а да није ухлебљен у јавном сектору Војводине".

Свим грађанима је, тврде у СНС, одавно јасно да Пајтић "не зна шта, уствари, значи водити владу и бити премијер, и колико треба да ради премијер".

"Једино о чему он размишља јесте у ком кафићу ће попити кафу за време радног времена, и у ком ресторану ће јести, такође за време радног времена, али и у ком соларијуму ће се сунчати, уколико већ није отишао на летовање и зимовање, а понајвише размишља о томе како да опстане у својој фотељи и 15. годину, не радећи, као и до сада, апсолутно ништа", закључили су из СНС.

Пајтић је раније изјавио да је предложени буџет Војводине за 2015. годину транспарентан и програмски.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара