Читај ми!

Живковић: Није било основа за моје избацивање

Председник Нове странке Зоран Живковић тврди да није било основа за његово удаљавање са седнице парламента о буџету. Признаје да је добацио "стоко једна", али не председавајућем Игору Бечићу, већ "дешавањима у парламенту".

Зоран Живковић је, на конференцији за новинаре, рекао да нигде у стенограмима не постоји нека његова изјава која може да се сматра уличарском или било каквом претњом, преноси Танјуг.

"Пошто ми није дозвољена реплика, рекао сам 'стоко једна' што је блага и прецизна дефиниција онога што се тамо дешава. Нисам хтео да увредим председавајућег, то је био мој одговор на силеџијство", рекао је Живковић.

Навео је да је премијер Александар Вучић у парламент дошао после подне, "иако је његова обавеза била да образлаже предлог будџета" а не да, како је рекао "сврати у парламент".

Лидер Нове странке је рекао и да Србија има озбиљне проблеме и позвао премијера Вучића да поднесе оставку или да распише изборе.

"Ја нешто нисам приметио арапске инвестиције, Пупинов мост није поклон већ је финансиран из кредита, нема правосуђа већ три месеца..." рекао је Живковић.

Нагласио је да све то види и ММФ и да је због тога одлуку о аранжману са Србијом из предострожности померио за другу половину фебруара.

Председавајући Скупштини Србије Игор Бечић изрекао је јуче три опомене Живковићу због "уличарског речника" и наложио скупштинском обезбеђењу да га удаљи из сале.

Бећић је дао затим паузу, док обезбеђење није ушло у салу, након чега је Живковић напустио скупштинску салу.

Пре тога, председавајући је Живковићу, који је тражио реплику, рекао да "својим уличарским речником није заслушио реч", на шта је Живковић узвратио са: "Стоко једна".

Бечић му је потом изрекао трећу опомену и меру удаљења.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара