Читај ми!

Мировић: Забрањен ми је улаз у покрајински парламент

Потпредседник СНС-а Игор Мировић рекао је да му је усмено саопштено да му је забрањен улаз у зграду Скупштине Војводине иако, како је нагласио, никакав захтев за тако нешто није поднео, нити је планирао да иде у покрајински парламент.

Мировић је, на ванредној конференцији за новинаре одржаној испред зграде Скупштине Војводине, рекао да је потпредседнику покрајинске скупштине из редова напредњака и председнику посланичке групе СНС у тој скупштини, Служба обезбеђења саопштила да му је забрањен улаз, преноси Танјуг.

"То само показује страх владајуће коалиције од скорог одласка са власти", рекао је Мировић.

На питање да прокоментарише исту забрану уласка у скупштину коју је добио и лидер СРС Војислав Шешељ, Мировић је рекао да је његова забрана "драстичнија, јер он није ни поднео захтев, за разлику од Шешеља који је тражио да присуствује седници скупштине".

Коментаришући актуелне сукобе унутар владајуће коалиције између лидера ЛСВ и СВМ Иштвана Пастора и Ненада Чанка, Мировић је рекао да у принципу никаквих сукоба и нема и да су и ЛСВ и СВМ и ДС део једног те истог корпуса.

"Пастор је подједнако крив, ако не и најодговорнији за тренутну ситуацију у Војводини, јер је имао шансу да изађе из свега овога, али то није учинио, па је очигледно да су му привилегије битније од принципа", казао је Мировић.

На питање да ли ће такав његов став према Пастору утицати на коалицију напредњака са СВМ на републичком нивоу, Мировић је рекао да неће, јер је "сарадња са СВМ од стратешког значаја за СНС" и да напредњаци од те сарадње неће одустати.

Мировић је поновио да посланици СНС неће данас гласати за предложени буџет Војводине за 2015. годину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара