Читај ми!

Пајтић: Бићу покрајински премијер до 2016

Председник Демократске странке Бојан Пајтић каже за РТС да ће сигурно до 2016. године бити премијер покрајинске владе. До тада СНС сигурно неће успети да сруши власт демократа у Војводини, поручује Пајтић.

Лидер демократа навео је, гостујући у емисији Око, да је ДС "фактор стабилности" у покрајинском парламенту и да је историјска орговорност ДС-а да сруши власт СНС-а на републичком нивоу.

Овде можете погледати/преузети емисију Око

Власт напредњака је лоша, каже Пајтић, а мора да се формира власт која ће бити озбиљна и одговорна.

Пајтић каже да не разуме зашто је СВМ и даље у коалицији са СНС-ом на републичком нивоу јер "практично ништа од њиховог коалиционог споразума није испуњено". Ипак, додаје, то је питање за СВМ и његове бираче.

Лидер ДС-а сматра да је логично и природно да Влада Србије сарађује са покрајинском владом, али да, нажалост, код једног дела чланова Владе не постоји воља и заинтересованост за сарадњу, што је лоше.

Први човек демократа истиче да ће Србија, док буде испуњавала обавезе из Бриселског споразума, добијати похвале из ЕУ и додаје да његова странка подржава дијалог са Приштином.

"Подржавамо процес разговарања и то је један од процеса за који можемо рећи да су позитивни. У свим осталим сегментима Влада Србије је направила веома лоше резултате", наводи Пајтић.

Лидер ДС-а додаје да у Србији не постоји потпуна слобода медија нити поштовање људских права, а правосуђе не ради више од три месеца због штрајка адвоката.

Поводом предстојећих локалних избора у Мионици, Пајтић каже да очекује изузетно добар резултат ДС-а и тврди да су "режимска истраживања" по којима ДС има око седам одсто подршке бирача "далеко од истине".

"У Мионици ће се видети колика је снага и утицај ДС-а. Очекујем веома добар резултат и видеће се да је то тренд", каже Пајтић.

Говорећи о резултату ДС-а на недавно одржаним изборима у Мајданпеку, где је та странка освојила више од 23 одсто гласова, Пајтић каже да је то солидан резултат и да очекује да буде све бољи и бољи.

Упитан колико је реално уједињавање опозиције, Пајтић наглашава да ће се коалиције формирати пред изборе и да ће ДС процењивати који и какав наступ доноси највише подршке.

"Желимо да ухватимо што шири корпус странка које могу да донесу резултат", додаје Пајтић.

Према његовим речима, ДС није хтео да учествује на локалним изборима у Лучанима јер није хтео да дâ легитимитет тим изборима, с обзиром на то да је ДС истеран из својих просторија неколико дана пред изборе.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара