Читај ми!

"Тијанин закон" стигао у Скупштину

Народни посланик Саша Мирковић предао је у Скупштину Србије предлог измена и допуна Закона о полицији, такозвани "Тијанин закон", који би врло брзо требало да се нађе у скупштинској процедури.

Саша Мирковић је рекао да ће посланици Српске напредне странке подржати "Тијанин закон" и да очекује да се он донесе у најкраћем року, преноси Танјуг.

"Оно што ћу сигурно тражити од свих оних који седе у Скупштини Србије јесте да се измене овог закона што пре ставе на дневни ред, а да се исто тако и што пре усвоји и примени. Монструми који су слободно шетали улицама животе су одузели Тијани Јурић, Ивани Подрашчић и Драгани Ћирић", рекао је Мирковић за Бест телевизију.

Додао је да је јасно да овакве измене закона подразумевају веће ресурсе и оптерећење полиције.

"Јасно је да ми можда не можемо да спречимо сваки злочин, али је наша обавеза да учинимо све што је у нашој могућности да деци која се нађу у таквим несрећним ситуацијама направимо веће шансе за живот и да се боримо за сваког од њих", истакао је Мирковић.

Објаснио је да ће се најбитнија измена огледати у томе што ће се потерница на захтев породице или старатеља расписати у року од сат времена.

"Као политичар, али пре свега као отац двоје деце, сматрам да потрага за несталим дететом мора да крене одмах, не сме се чекати да истекне 48 сати", рекао је Мирковић.

Отац трагично преминуле Тијане Јурић, Игор захвалио се народном посланику Саши Мирковићу на јавној подршци око иницијативе за промену члана 72 Закона о полицији који убрзава истрагу несталих лица.

Игор Јурић је упутио писмо Мирковићу у коме му се захваљује на подршци и истиче да је њему као иницијатору измена закона то заиста важно, јер осим што помаже њему, на неки начин је уз Тијану и сву децу Србије.

Убиство Тијане Јурић (15) из Бајмока 26. јула ове године потресло је целу Србију. За њено убиство осумњичен је Драган Ђурић, месар из Сурчина.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара