Читај ми!

СНС: Правно насиље Новице Тончева

Општински одбор Српске напредне странке у Сурдулици оценио је да је председник Скупштине општине Новица Тончев на седници прибегао правном насиљу и није дозволио опозицији да дискутује.

У саопштењу СНС-а наводи се да је Ивица Тончев, приликом расправе о одборничким питањима, себи и заменику председника општине дао неограничено време за дискусију, преноси Танјуг.

Њих двојица су током дискусије "комично и безуспешно покушали да релативизују јавно изнесене доказе о корупцији и бахатом и незаконитом трошењу новца грађана општине Сурдулица", навео је СНС.

Такође пише и да су од одборника опозиције тражили да саслушају говорнике, после чега ће у складу са пословником и добити реч.

Међутим, наводи се у саопштењу, након дискусије заменика председника општине, Тончев је "одмах прогласио седницу завршеном и практично побегао са места председавајућег, остављајући у чуду чак и своје најближе сараднике, не одржавши своју реч и своју законску обавезу по ко зна који пут".

"Оваквим поступком председника Скупштине општине Сурдулица Новице Тончева и његовим напуштањем и бежањем са седнице Скупштине учињено је најгрубље непоштовање институције одборника", сматрају напредњаци те општине.

"Схватајући да је оваквим чином председник Скупштине морао себи да обезбеди макар неколико новогодишњих минута које ће моћи на миру да емитује на кабловској телевизији, указујемо председнику Скупштине Новици Тончеву да је данашњим срамним и бруталним поступком, који смо одмах прозрели и указали на њега и током саме седнице и којим није дао реч одборницима Српске напредне странке, само још једном у низу јавно признао пораз и политички фијаско", пише у саопштењу.

Како је наведено, одборници Српске напредне странке "никада неће престати да указују на све већи број званичних докумената које поседује и који јасно и недвосмислено указују да систем функционисања општине Сурдулица почива на злоупотребама и корупцији коју више нико не може да сакрије од грађана општине Сурдулица".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара