Читај ми!

Вучић: Рекордна наплата ПДВ-а

Премијер и лидер СНС-а Александар Вучић изјавио је у Мионици да је овог месеца забележена рекордна наплата пореза, што је показатељ да реформе и финансијска дисциплина дају резултате и да се Србија креће у добром смеру. Тешке мере су предузете како бисмо Србију "извукли из блата", поручио је Вучић у Лучанима.

Вучић је обраћајући се Мионичанима на завршном предизборном скупу прецизирао да је до 15. децембра наплаћено 22 милијарде динара по основу ПДВ-а, да је прошле године у децембру наплаћено 19 милијарди, те да је план за децембар ове године био укупно 20 милијарди динара, преноси Танјуг.

"То је први показатељ који говори да се ствари крећу у добром смеру", рекао је лидер СНС-а и додао да је то резултат финансијске дисциплине коју је Влада увела, и тешких реформи које је донела.

Вучић је подвукао да ће се и даље стриктно држати плана који је већ донео резултате и који ће "померати бројке набоље".

"Остављена нам је спаљена кућа, коју полако подижемо", приметио је Вучић и додао да је свестан колико је процес који је започет тежак.

Он је указао на пример Велике Британије, чији се премијер такође својевремено држао плана реформи, због којег је најпре био непопуларан, али је после три године та земља имала највећи привредни раст у Европи од 3,6 одсто, уз никада мањи број незапослених.

Лидер СНС-а је истакао да реформе подразумевају и раст инвестиција, те да је план да и у Мионицу и друга места доведе инвеститоре како би се направила радна места за младе, да се осети сигурност и у селима, да могу да планирају будућност и не напуштају родна места.

Није случајно, додао је, што амбасадор Немачке говори похвално о Србији и Влади, и што је кинески премијер, један од најмоћнијих људи у свету, боравио четири дана у Србији, после три деценије, а то је зато што виде да се у Србији ствари померају.

Лидер СНС-а је нагласио да је ММФ прогнозирао мали пад привреде Србије у идућој години, али да он сматра да ћемо ипак имати раст.

"Али, и конзервативни ММФ прогнозира да ћемо већ 2016. и 2017. имати велики привредни раст. Питање је само да ли ми можемо да будемо дисциплиновани, да наше општине и градови губе мање новца, јер су губили толико да нико није могао да то контролише. У Косјерићу, на пример, сада ћемо решити проблем после толико времена, јер се та општина задужила за пет милиона евра", истакао је Вучић.

Рекао је да верује да ћемо имати и боље резултате од оних што су прогнозирани, јер, на пример, у процене није "урачунато" решење за Железару у Смедереву, које би требало да буде постигнуто до 31. јануара. За 23. децембар најављује отварање топионице у Бору. 

"Свет нас поштује јер смо имали храбрости да сви заједно кренемо у најтеже реформе, којих се плаше сви други у региону", оценио је Вучић.

"Видећете какве проблеме ће имати друге земље када ми почнемо да растемо, јер нису имали храбре људе да их поведу у тешке реформе", истакао је лидер СНС-а.

Истакао је да у Србији први пут не владају тајкуни, већ они које народ изабере и да ће тако бити и у будућности.

Вучић је допутовао у Мионицу да подржи листу "Александар Вучић – СНС", коју предводи Бобан Јанковић на локалним изборима који се одржавају идуће недеље.

Јанковић је рекао да му је циљ да Мионица буде модерна, напредна и уређена општина, без криминала и корупције.

"Бирамо између два пута: пут оних који су општину довели у ред најнеразвијенијих општина, и други, пут СНС-а, који предводи премијер Вучић", подвукао је Јанковић додајући да су ово најважнији избори за СНС, који у Мионици никада није био на власти.

Скупу су присуствовали лидери ПУПС-а Милан Кркобабић и Покрета социјалиста Александар Вулин.

Вулин је поручио да су грађани Србије пре две године сву своју наду сабрали у две речи – Александар Вучић, и рекли којим путем желе да идемо, а то је пут који није лак, али је и пут наде.

Кркобабић је истакао да је јасно да се Србија определила за будућност, и да ћемо је имати ако будемо паметно радили.

Након Мионице, Вучић је посетио Лучане, где је поручио да су тешке мере предузете како би Србију "извукли из блата" и позвао све да подрже реформе да би Србији у наредном периоду било боље.

Вучић је, обраћајући се окупљенима на скупу у Лучанима где се 28. децембра одржавају локални избори, навео да Влада Србије има велике планове и додао да "неће ништа лоше рећи о другим политичарима, да су поједини на власти 14-15 година и ништа нису учинили како би нам било боље".

"Мој сан је да ме грађани Србије поштују као Шредера у Немачкој, који је најзаслужнији што је та земља просперирала. Циљ ми је да направимо уређену и поштовану земљу, да радимо и стварамо", истакао је Вучић.

Влада Србије мора да прави дугорочне планове, попут Кине, рекао је Вучић додајући да кинески премијер није дошао тек тако, већ зато што је видео да Србија има храбрости да себе мења. 

Председник СНС-а је рекао да ће посебна инјекција бити дата наменској индустрији, што ће добро доћи лучанском предузећу "Милан Благојевић" да очисти дугове како би се направио здрав систем.

Вучић је посетио и Гучу, где је на завршном предибзорном скупу истакао да је Србија једина земља у Европи која није увела санкције Русији, и нагласио да нема страх од рада, реформи, већ само од међународне политике и проблема који постоје у односима великих сила.

"То ме више плаши од било чега другог. Имамо довољно унутрашње снаге да све реформе спроведемо", подвукао је лидер СНС-а. Како је рекао, упркос различитим ставовима и понекад притисцима, показали смо да живимо у слободној и независној земљи, у којој ми доносимо одлуке, и да нас због тога поштују кинески и немачки премијер, руски и амерички председник.

Вучић је подвукао да је Србија на европском путу, од којег неће одустати, додајући да је промењен однос према Бриселу тиме што не молимо ни за шта, већ тражимо да нам се одобри све што нам припада ако смо заслужили.

Истакао је да је очување пријатељства са Русијом у интересу земље, јер смо једини у Европи који имамо тржиште од милијарду људи, због којег долазе инвеститори.

"Сви долазе зато што имамо тржиште ЕУ, Казахстана, Турске, Русије", навео је Вучић и додао да ту позицију морамо да сачувамо још јачом економијом.

Истовремено је поручио да је, када год грађани помисле да влада није довољно чврсто и јако одговорила зато што не сме, што се плаши или не може, понекад прећуткивање и стрпљење доказ снаге, а не слабости.

"Мени је премијер Хрватске седам пута нешто одговарао и лично помињао, а ја нећу ни данас. Само размислите о једној ствари како то да једна мала балканска земља која није чланица ЕУ постаје полако али сигурно некима трн у оку", осврнио се Вучић на "отровне стреле из региона".

Истакао је да је Србија стуб стабилности у региону и да сви виде да иде у добром смеру.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара