Читај ми!

ПС: Ко тражи Вулинову оставку?

Покрет социјалиста тврди да оставку лидера те партије Александра Вулина на функцију министра за рад траже невладине организације које се не баве социјалном заштитом већ политиком.

Покрет социјалиста у саопштењу каже и да ће новац којим је требало да се финансирају невладине организације остати Фонду за лечење деце, а да ће нови конкурс бити расписан почетком године, преноси Танјуг.

Подсећа се да у Србији постоји 24 хиљаде невладиних организација, док Вулинову смену тражи 150 и констатује "да су толико активисти ДС-a успели да сакупе".

"Петицију предводи Јуком, Хелсиншки одбор, Грађанске иницијативе... ни једна од ових организација се не бави социјалном заштитом, али се зато баве политиком", каже се у саопштењу.

У наставку се додаје да смену тражи "Соња Бисерко и у праву је, као што је била у праву када је сведочила у корист Хрватске тужбе да је Србија извршила геноцид, као што је била у праву када је говорила да је Србија крива што је бомбардована и као што је била у праву када је као борац за људска права примила орден од Стјепана Месића доказаног кршитеља права Срба на живот".

Такође, каже се да је затражено да се објаве имена чланова комисије.

"Као што нису могли да сачекају да се конкурс заврши у законском року тако нису у стању ни да читају новине или оду на сајт министарства", наводи се у саопштењу и наглашава да су имена чланова комисије објављена 5. децембра.

Из Вулинове странке саопштавају да ће новац одлуком Владе упућен Фонду за лечење деце "тамо и остати", а да ће нови конкурс бити расписан почетком године.

Сматрају и да је прави разлог зашто се тражи Вулинова смена тај јер је он најавио проверу пословања невладиних организација у последњих десет година, као и због "страха да ће Србија сазнати које НВО и под којим условима су добијале новац свих ових година од државе".

На крају саопштења, обраћајући се "активистима ДС-а организованим у невладине организације", из Покрета социјалиста поручују да министар на тај начин не прети невладиним организацијама већ врши обавезу одговорног члана владе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара